Tomas Eidjord ble vinner av "Bilsporttalentet 2008"

eidjord_460.jpgRacerføreren Tomas Eidjord (16) fra KNA Varna stakk av med seieren i konkurransen «Bilsporttalentet 2008». Under Norges Bilsportforbunds premiegalla lørdag kveld kunne Tomas motta den gjeve premien til en verdi av hele 275.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 15 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over en hel dag på Rudskogen i slutten av september. Både kjøring med crosskart og racingbiler inngår. I tillegg må finalistene gjennom en knallhard fysisk test, de må presentere seg selv for juryen og de må gjennom et TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.Den juryen mente kom best ut av alle de krevende testene i år var Tomas EIdjord. Tomas har i år kjørt internasjonalt i gokartsportens toppklasse KF1, med gode resultater blant annet i det tyske mesterskapet. Han har også tilhørt Bilsportforbundets elitegruppe det siste året.

I høst har Tomas Eidjord brukt tiden på å teste ut forskjellige formelbil-klasser, og det er klart at han vil kjøre formelbil neste år. Hvilken type bil og hvilket mesterskap er ikke avgjort ennå.

Premien Eidjord innkasserte har en total verdi på 275.000 kroner, og i dette beløpet ligger det blant annet en rekke støtteordninger for Tomas, og et kontantbidrag for bruk til vinnerens videre satsing. NBF har med følgende samarbeidspartnere i som støtter Bilsporttalentet, Bilforlaget, Shell, KNA, NAF, MA, Team Super Nasjonal, Rudskogen Motorpark, TV Media Produksjon AS og Roger Moen Motorsport.
Årets finaledeltagere var:
Tomas Eidjord, KNA Varna 16 år, Karting
Christian Krognes, KNA Varna, 17 år, Karting
Mats Lysen, KNA Solør Motorsport 16 år, Rallycross
Andreas Mikkelsen, NAF Msp. Asker & Bærum 19 år, Rally
Kenneth Østvold, NMK Elverum, 18 år, Karting