Tomas Eidjord i beste startspor Tyskland

img_5950_jpg.jpgGokartføreren Tomas Eidjord (16) fra KNA Varna hadde beste startspor i sprintfinalen under helgens runde i det tyske mesterskapet i Liedolsheim.

Etter sterk kjøring i de innledende heatene hadde Eidjord et glimrende utgangspunkt foran finalene i den beinharde klassen KF1. Men det skulle ikke lykkes ham i å bli den første nordmann til å gå til topps i en tysk mesterskapsrunde i denne klassen.

-Jeg prøvde et helt nytt chassis under treningen på fredag og det fungerte perfekt. Jeg var raskest av samtlige, og selv om det ble 4. plass i tidskvalifiseringen var jeg best etter de innledende heatene, kan Tomas Eidjord fortelle.

Men det var annerledes forhold på banen på søndag, og da slet 16-åringen med å finne feste.

-Det var veldig godt feste på lørdag, og det er forhold som vi har slitt med tidligere i år. Nå hadde vi endelig funnet et chassis og en innstilling som stemte. Men natt til søndag blåste det en del og det kom en del sand på banen. Da var det langt dårligere feste, og det slet vi med på søndag, sier årets norgesmester.

I den første finalen, sprintfinalen, ble det 5. plass på Eidjord. I finalen endte han på en 6. plass. Sammenlagt i mesterskapet ligger han på en 8. plass etter fire runder.

-Målet er å avansere noen plasser sammenlagt, men da må jeg ha full klaff i de to siste rundene, sier Tomas Eidjord.

Tomas Eidjord tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og deltar i en rekke internasjonale løp i kartsportens «Keiserklasse» KF1, i årets sesong. Neste runde i mestreskapet er i Hahn/Hunsrück 16.-17. august.