Tomas Eidjord klar for JTCC

eidjord_blid_480.jpgVinneren av konkurransen «Bilsporttalentet 2008», Tomas Eidjord (17), har bestemt seg for å kjøre JTCC i Sverige i en Peugeot 206 denne sesongen.

KNA Varna-føreren har vurdert mange alternativer foran årets sesong. Blant annet har han testet ut flere forskjellige formel-klasser, men i samråd med sitt støtteapparat har 17-åringen bestemt seg for den svenske standardbilklasen Junior Touring Car Championship (JTCC). Dette er en rekrutteringsklasse som kjøres sammen med Nordens flaggskip innenfor baneracing, STCC.
-Jeg gleder meg til å ta fatt på noe het nytt. Jeg har knapt sittet bak rattet i en standardbil før, så jeg har ikke akkurat noen forventningspress på meg. Første halvdelen av sesongen vil uten tvil bli en læreperiode for meg, sier en ydmyk Tomas Eidjord. Ikke bare skal 17-åringen, som knapt har begynt å øvelseskjøre langs veien, kjøre en helt ny klasse. Han møter også knallharde konkurrenter som stort sett er tre-fire år eldre enn ham sel, og han skal kjøre på baner som er ukjente for ham.

-Heldigvis finnes det et STCC-spill, så jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kjørt banene på PC i det siste. Det hjelper selvfølgelig.

Tomas Eidjord vant den prestisjefylte konkurransen Bilsporttalentet 2008, og tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund. Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson mener det blir svært spennende å se hva Tomas kan utrette i JTCC.

-Når vi nå har kommet frem til at Tomas skal kjøre standardbil, så er uten tvil JTCC det mest attraktive og prestisjefylte mesterskapet for unge førere i Norden. Dette er et mesterskap på et svært høyt nivå, og Tomas må få tid og ro til å gjøre seg kjent med alt det nye. Vi er i så måte veldig godt fornøyde med at han skal kjøre for Roger Moen Motorsport, et norsk team med stor kompetanse i denne typen baneracing, sier Matheson. I 2007 vant norske Thomas Faraas JTCC da han kjørte Peugeot 206 for samme team.

-Vi er selvfølgelig veldig fornøyde med at Tomas har valgt vårt team, og vi skal gi ham de beste forutsetninger for å lære ham både bilen og den nye klassen. Peugeot 206 vil bli en svært konkurransedyktig bil i JTCC i år, mener teamsjef Roger Moen.
I årets sesong kjøres det åtte dobbeltløp i JTCC. Det vil si at det kjøres løp både fredag og lørdag. Første runde kjøres på Mantorp Park 1.-2. mai. Sin første test i sin nye Peugeot får Tomas Eidjord 22. april på nettopp Mantorp Park, mens det allerede dagen etter kjøres test i Karlskoga.

I JTCC kjøres det med biler som har motorer med maksimalt 1600 ccm, og alle må ha forhjulsdrift. Bilene benytter det miljøvennlige drivstoffet Bioetanol (E85). Nytt av året er at klassen kjøres på skikkelige racingdekk (slicks). Førerne er mellom 16 og 25 år.

Terminliste JTCC 2009
1.-2. mai: Mantorp Park
22.-23. mai: Karlskoga
5.-6. juni: Göteborg, gateløp
26.-27. juni: Ring Knutstorp
10.-11. juli: Falkenbergs Motorbana
14.-15. august: Karlskoga
11.-12. september: Ring Knutstorp
25.-26. september: Mantorp Park