Tomas Eidjord testet Formel Ford

krohn_eidjord_zandvoort_460.jpgVinneren av konkurransen «Bilsporttalentet 2008», Tomas Eidjord (16) fra Lillesand, fortsetter å teste ut alternativer for neste års racing-sesong. Sist uke testet KNA Varna-føreren Formel Ford på Zandvoort i Nederland.

Tomas Eidjord kan komme til å gå i fotsporene til Anders Krohn, som ble kåret til Årets Bilsportutøver i år. Krohn kjørte Formel Ford i BeNeLux-mesterskapet i fjor, og han var involvert da Toms Eidjord testet for hans gamle team Vuik Racing.

-Det er absolutt et aktuelt alternativ å kjøre Formel Ford. Klassen regnes som vanskelig fordi det ikke er vinger på en Formel Ford, og da blir det en god læreprosess å kjøre denne klassen, sier Tomas Eidjord som kjørte to dager på Zandvoort i forrige uke. Det var bløt bane og vanskelige forhold, men den tidligere gokart-føreren viste allikevel meget gode takter.

-Det var mange andre som testet samtidig, og etter hvert kjørte jeg likt med førere som har vært med i toppen av serien i år, kan Eidjord fortelle.

En Formel Ford har 150 hestekrefter, veier bare 400 kg og har en toppfart på rundt 250 km/t. Bilene har ikke vinger som justerer marktrykk, og den har heller ikke mange ande tekniske og elektroniske hjelpemidler. Det betyr at klassen krever svært mye av føreren. Lykkes man i Formel Ford har man et meget godt utgangspunkt for alle andre formel-klasser.

Tomas Eidjord har testet ut flere alternative i løpet av høsten. Han har kjørt en test i formel-klassen VW ADAC Master, og dessuten testet for to forskjellige gokartteam på høyt nivå. I alle sine tester har Eidjord prestert svært godt, og alle han har testet for ønsker ham i sitt team neste år.

-Vi har ikke tatt noen avgjørelse ennå med tanke på neste år, men det er formelbil som er mest aktuelt. Jeg har snakket mye med Anders Krohn i det siste, og ser ikke bort fra at jeg vil følge samme vei som han har gått. Det vil si ett år i Formel Ford først, og om det går bra så har jeg lyst til å reise til USA, sier Eidjord. Anders Krohn har i år kjørt det amerikanske formelmesterskapet F2000 Championship, der han ble suveren vinner. I 2007 ble Krohn andremann både i det nederlandske mesterskapet og BeNeLux-mesterskapet i Formel Ford. Det er disse mesterskapene, sammen med Nord Europeisk mesterskap som nå kan være aktuelle for Tomas Eidjord i 2009.

-Sterke formel 1-førere som Kimi Räikkönen og Jenson Button har kjørt Formel Ford, og det føles veldig riktig av meg å velge det nå. Jeg er overbevist om at det vil være et godt grunnlag for videre satsing.

Tomas Eidjord tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og han vant i år den prestisjefylte konkurransen Bilsporttalentet 2008.