Tommy ble Kongen av Vålerbanen

rustad_t0709me009_460.jpgTommy Rustad gjorde akkurat det han lovet. Han vant begge STCC-løpene på Vålerbanen med sin Volvo i dag, og dermed er han fortsatt med i kampen om årets sammenlagtseier.

Tommy Rustad imponerte både sitt hjemmepublikum og konkurrentene med sin kjøring på Vålerbanen i dag. Han vant begge løpene på en nærmest rå måte fra heller svake startposisjoner. Han knuste all motstand og tok med seg maksimale 20 poeng hjem til Hakadal. Dermed bare seks poeng bak STCC-lederen Thed Björk foran de to siste rundene.

rustad_t0709me007_245.jpg-Dette gikk over all forventning. Det er mer enn jeg innerst inne har drømt om, selv om jeg på forhånd sa at jeg rett og slett måtte vinne i dag for å holde meg inne i kampen om årets STCC-tittel, sier en svært lykkelig Tommy Rustad. Det er bare Robin Rudholm som tidligere i år har klart å vinne begge løpene i en og samme runde.

-Jeg har gjort det i STCC tidligere, men ikke med så svake startposisjoner som i dag. Dette er desidert min beste dag i dette mesterskapet.

Det åpnet ikke så bra for Tommy Rustad og hans Volvo C30. Han endte på 7. plass i kvalifiseringen på en bløt bane, og det er ikke det beste utgangspunktet.

-Det var skuffende. Jeg vet ikke hva som ikke fungerte under kvalifiseringen. Det gikk rett og slett fort nok.

Før første løp hadde godværet kommet og tørket opp Vålerbanen, og da var det en helt annen Tommy Rustad publikum og konkurrentene fikk oppleve.

-Det var akkurat som om alt klaffet på en gang. Bilen var langt bedre å kjøre enn under kvalifiseringen, og jeg hadde full klaff med kjøringen også, så det var i grunnen bare å plukke konkurrenter en etter en til jeg var i tet, sier Rustad. Det var for øvrig første gang han vant et STCC-løp på Vålerbanen.

-Jeg har kjørt STCC her tre ganger tidligere og aldri sett målflagget i det hele tatt. Nå krysset jeg mållinjen først av alle.

Men det skulle bli mer Rustad og Volvo. I det andre løpet må vinneren starte fra 8. startspor, mens den som blir nummer åtte i første løp får beste spor. Dermed så det igjen svært vanskelig ut for Rustad. Men det var som om ikke noe kunne stoppe Tommy i dag.

-Det gikk som på skinner også i andre løp. Det var noen av konkurrentene foran meg som hadde trøbbel, men jeg hadde også flere forbikjøringer, og bilen fungerte perfekt igjen, sier Rustad som for andre gang på en dag kunne krysse mållinjen først.

Med dagens to seire ligger han seks poeng bak Thed Björk (BMW) som leder, og det er nå to runder igjen. Først på Knutstorp om to uker, og deretter på Mantorp 25.-26. september.

-Jeg tror vi kan få det vanskelig på Knutstorp. Nå må jeg legge inn 45 kg i bilen igjen, men målet er å plukke noen poeng. På Mantorp har vi en langt bedre sjanse, og det er fullt mulig å vinne årets STCC-tittel, mener Tommy Rustad. Skulle han klare det, vil det være ni år etter at han gjorde det første gang i 2000.

STCC runde 7, Vålerbanen
løp 1
1. Tommy Rustad, Volvo, 23.27,910
2. Thed Björk, BMW, +1,317sek
3. Tomas Engström, Honda, +2,712
4. Roger Eriksson, SEAT, +2,881
5. Mattias Andersson, Alfa Romeo, +6,544
6. Robin Rudholm, BMW, +7,344
Løp 2
1. Rustad, 23.34,083
2. Rudholm, +1,166
3. Thed Björk, BMW, +2,465
4. Robert Dahlgren, Volvo, +4,358
5. Johan Sturesson, Peugeot, +4,404
6. Fredrik Ekblom, VW, +7,260
Sammenlagt
1. Björk, 81
2. Rustad, 75
3. Rudholm, 65
4. Göransson, 59
5. Dahlgren, 48
5. Nilsson, 48
7. Andersson, 42
8. Engström, 37