Tommy kjører utvalgte VM-runder

Tommy Rustad og HTB Racing velger VM-runder framfor EM i Rallycross, nå er han tilbake i vinnerteamet fra 2015

 

Rallycrossfører Tommy Rustad fra Harestua gikk i tenkeboksen angående sin egen framtid etter sesongavslutningen i fjor. Nå er han klar for enkelt runder i VM i rallycross. 

Rustad, som kjører for NMK Hadeland, er tilbake hos Marklund Motorsport, teamet han kjørte for da han ble Europamester i 2015.

Etter å ha satset flere sesonger i EM-serien, har den meritterte bilsportutøveren nå bestemt seg for å kjøre noen utvalgte VM-runder. Sammen med sin mangeårige samarbeidspartner HTB Racing, har han inngått avtale med det svenske teamet.

49-åringen vil kjøre en Volkswagen Polo Supercar, samme merke som han kjørte da han ble europamester for tre år siden. I år får han måle krefter mot blant annet Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Sebastian Loeb, og de store VM stjernene.

– Den norske VM-runden på Lånke inngår ikke i EM i år, derfor vil vi heller kjøre noen utvalgte VM-runder. Kostnadene blir høyere og høyere fra år til år, så en full VM-serie er urealistisk. Enn så lenge er vi klare for runden på Silverstone i England i mai og på Lånke i Norge i juni, sier Tommy Rustad.

I 2016 og 2017 kjørte Rustad EM i en Peuget 208 RX Supercar for det skotske teamet Albatec Racing, men er nå tilbake hos Marklund Motorsport.

Vedlagte fotos kan fritt benyttes. Det samme gjelder skisse av bilen.

 

Terminliste med link til arrangører, VM RX 2018:
http://www.fiaworldrallycross.com/calendar