Tommy og Volvo satser på STCC-suksess

bild-047_460.jpgTommy Rustad og Volvo-teamet har brukt vinteren godt og fremstår i nye farger og nytt design en snau måned før sesongstart i årets STCC.

Tommy Rustad skal i år som i fjor kjøre for fabrikksteamet til Volvo i Nordens mest prestisjefylte bilsportserie, Swedish Touriung Car Championship (STCC). Sammen med teamkollega Robert Dahlgren skal Rustad kjøre en Volvo C30 som er forbedret fra i fjor, og målet er helt klart å bli best i mesterskapet. Flere tester er allerede unnagjort i Spania, og rett over Påske blir det intensiv testing på svenske baner.

-Volvo har i alle år vært med og satset seriøst på STCC, men ikke vunnet mesterskapet siden 1997. Nå er helt klart ambisjonene at vi skal vinne, og jeg føler at vi er meget godt forberedt, sier Tommy Rustad som fremstår i nye farger og nytt design foran sesongstart.
En detalj som skal gjøre hans Volvo C30 bedre i årets sesong er en forbedret aerodynamikk. Lenge har det vært kjent at bilsporten er med på å utvikle gatebiler, men Volvo har nå gått andre veien. På årets STCC-bil har de benyttet aerodynamiske løsninger fra sin miljøvennlige Volvo C30 DRIVe, som for eksempel bakspoiler og diffusere under bilen bak. Dette skal gjøre løpsbilen, som kjøres på det miljøvennlige drivstoffet E85, enda bedre.

-Jeg har så langt kjørt en dag med testing i Spania. Robert Dahlgren har stått for det meste av testingen i vinter. Totalt har vi 12 dager på den spanske banen Guadix allerede. Bilen føles meget bra, så det blir spennende å se hvor vi står når vi skal teste sammen med de andre teamene rett over Påske, sier Tommy Rustad.

dsc00278_470.jpg

I fjorårets sesong var Tommy Rustad med blant de tre beste i alle kvalifiseringer og treninger i andre halvdel av sesongen. Det samme var hans teamkollega Robert Dahlgren, som også vant de to siste løpene. De to kjører med nærmest identiske oppsett på bilene, og nyter dermed svært godt av hverandres erfaringer fra testingen.

Tommy Rustad er kanskje Norges mest erfarne og helt klart mestvinnende internasjonale racingfører. Han har kjørt 454 billøp i sin karriere og vunnet 109 av dem. Han har tidligere vunnet STCC, i 2000, og har deltatt i mesterskapet en årrekke, både med Nissan, Opel og det siste året i Volvo. Han har kontrakt med Volvo både for 2009 og 2010-sesongen.

Det er satt opp ni løpshelger i STCC neste år, og det skal kjøres to løp hver helg. Sesongåpningen er på Mantorp 1.-2. mai. 28.-29. August kommer sirkuset til Vålerbanen i Hedmark.
15. april er det klart for årets første test på svensk jord, nærmere bestemt på Mantorp Park. Deretter er det test i Karlskoga 16. april og på Knutstorp 23. april.
Før det nyter Tommy Rustad Påskeferien på Synnfjellet sammen med familien.

-Det blir ikke bare ferie for mitt vedkommende. Jeg passer også på å legge inn noen harde skiturer for å være i best mulig fysisk form til sesongåpningen, sier Tommy Rustad.

bild-050_470.jpg

Terminlisten STCC 2009
1.-2. mai: Mantorp Park
22.-23. mai: Karlskoga
5.-6. juni: Gøteborg, gateløp
26.-27. juni: Knutstorp
10.-11. juli: Falkenberg
14.-15. august: Karlskoga
28.-29. august: Vålerbanen, Norge
11.-12. september: Knutstorp
25.-26. september: Mantorp Park