Tommy Rustad åpnet med 2. plass

t_rustad_apr_1_11_490.jpgTommy Rustad fikk en god start på årets STCC-sesong. Fra beste startspor kjørte han inn til andreplass i det første løpet på danske Jyllandsringen i dag. Men i det andre løpet ble det dramatisk for Volvo-føreren.

-Jeg er veldig godt fornøyd med disse to dagene på Jyllandsringen, med unntak av det andre løpet i dag der jeg rett og slett dummet meg ut, sier Tommy Rustad.
Men innledningen på årets STCC-sesong ble altså meget bra for Rustad. Under fredagens trening kjørte han inn til nest beste tid. Også i første kvalifisering var han andremann, mens han slo til med bestetid i andre kval, og sikret seg med det beste startspor i dagens første løp. Der var han også innblandet i dramatikk like etter start, men der var Rustad uskyldig.
-Richard Göransson kom på innsiden av meg inn i første sving, og jeg vet ikke hva han tenkte på. Jeg hadde aldri trodd han skulle prøve seg der for det var ikke plass til ham, sier Rustad som fikk en smell på venstre hjørne bak på sin Volvo C30 og skled sidelengs gjennom svingen. Med sin enorme rutine mestret han imidlertid det veldig bra, og falt bare ned til 3. plass.
Etter noen runder ble han også forbikjørt av danske Jason Watt og dermed var nordmannen på 4. plass. Da Watt skulle passere Rustads teamkollega James Thompson i kampen om andreplassen kjørte han på engelskmannen slik at Tommy Rustad kunne følge med opp til 3. plass bak Richard Göransson og Jason Watt. To runder før mål kjørte Göransson rett ut av banen etter å ha mistet styringen på sin BMW, og dermed var Rustad på andreplass.

Etter andreplass i første startet Tommy Rustad fra 7.spor i det andre. Da han skulle avansere i feltet etter noen runder feilberegnet han en konkurrent, og kjørte på ham. Det gjorde at Rustad fikk en straff og endte løpet på en 13. plass.

-Det er alltid spennende med det første løpet i sesongen, og vi har veldig mange nye mekanikere i teamet i år ettersom Volvo og Polestar også deltar i VM. Jyllandsringen er heller ikke noen favoritt bane for oss ettersom den sliter veldig på fordekken for oss som kjører forhjulsdrevne biler. Men alt fungerte perfekt, både i teamet og med bilene, så det lover godt for fortsettelsen, sier Rustad. Han fikk 18 poeng for sin andreplass, og ligger på 7. plass sammenlagt etter dagens første runde av Scandinavian Touring Car Championship (STCC).

Neste runde i STCC kjøres på Knutstorp 6.-7. mai.

Resultat 1. løp
1. Jason Watt (DK), Seat, 20.07,573
2. Tommy Rustad (N), Volvo, 20.08,260
3. James Thompson (GB), Volvo, 20.08,260
4. Rickard Rydell (S), Chevrolet, 20.08,546
5. Roger Eriksson (S), Seat, 20.09,067