Tommy Rustad er STCC-vinner!

2rustad_flagg_490.jpg-Dette er bare utrolig deilig. Jeg er kjempestolt, sier Tommy Rustad etter at han sikret seg den gjeve STCC-tittelen etter en dramatisk finale på Mantorp i dag.

-Det er ikke over før det er over, sa Rustad foran dagens runde. Han følte at han hadde konkurrenter både på og utenfor banen etter å ha blitt svært hardt behandlet av juryen i forrige runde. Nå fikk han sin revansje og det på en fantastisk og dramatisk måte.

-I dag kan ikke noen ta meg på noe. Jeg har ikke vært borti en konkurrent, bortsett fra Jan Nilsson som forsøkte å kjøre meg av banen, men som traff dårlig og i stedet havnet utenfor banen selv, sier Tommy Rustad.

Ikke bare Jan Nilsson dummet seg ut i dagens løp. Tre av Rustads hardeste konkurrenter forsvant alle i en og samme krasj, og dermed ble det den reneste parademarsjen for Rustad.

-Det var spesielt å sitte i bilen og se at både Thed Björk, Richard Göransson og Robin Rudholm forsvant av banen i en og samme krasj i andre sving i andre løp. Da visste jeg at en femteplass ville holde til sammenlagt-seier, sier en jublende Tommy Rustad som må smile av hvordan de svenske BMW-førerne rotet det til for seg selv.

Tommy Rustad vant det første av de to løpene og endte på 5. plass i det andre med sin Volvo C30. Det gjorde at han endte på eksakt samme poengsum som BMW-føreren Thed Björk. Begge står med 94 poeng, og da går det i favør av Rustad som hadde best resultat av de to i seriens siste løp.

Dette er andre gang Tommy Rustad vinner det prestisjefylte STCC-mesterskapet. Første gang var i 2000.

-Den gangen føler jeg at det var mer oppskriftsmessig. I år har det vært litt mer overraskende for alle at jeg har hatt slik suksess. Jeg er også kjempestolt over å gjøre dette med Volvo. Det var tross alt Volvo jeg kjørte som min første løpsbil i rallycross for over 20 år siden, og Volvo har ikke vunnet STCC siden 1997.

Rustads teamkollega satte kronen på verket for Volvo ved å vinne dagens andre og siste finale. Volvo sikret seg dermed også mesterskapstittelen for team.

-Robert og jeg har vunnet halvparten av løpene i årets mesterskap til sammen, så nå blir det feiring, sier Rustad. Men ikke lenge. Allerede i morgen kan det norske publikummet se STCC-helten i aksjon i et gokartløp på Varna-banen i Våler i Østfold. Der skal han kjøre et totimers-løp sammen med den unge formel-føreren Pål Varhaug, med start kl. 14.00.

Sammenlagt STCC 2009
1. Tommy Rustad, Volvo, 94
2. Thed Björk, BMW, 94
3. Robin Rudholm, BMW, 80
4. Richard Göransson, BMW, 75
5. Mathias Andersson, Alfa Romeo, 56
6. Jan Nilsson, BMW, 54
7. Robert Dahlgren, Volvo, 52
8. Tomas Engström, Honda, 50