Tommy Rustad feirer 30 år med Bilsport!

Tommy Rustad Rallycross 13
Tommy Rustad er tilbake der han startet sin bilsports karriere; Rallycross.

Hans karriere startet allerede 1984 da han fikk gokart av sine foreldre i konfirmasjonsgave, og siden har han vært hektet på bilsport.

– 30 år er jo et helt liv og det sier jo litt om hvor fort tiden går når man har det gøy, flirer Tommy. Det er det som er så fint med bilsport, man kan utøve den sporten man liker best i mange år!

Tommy skal i år kjøre NM i Supernasjonal klasse 3 med Volvo S40. Dette er en ganske fri klasse hva gjelder tekniske regler, hvor man kun kan kjøre med 2 hjulstrekk. Bilens vekt settes etter størrelsen på sylindervolumet i motoren. Bilene veier ca 1100 kg, og moren har en effekt på ca. 320 hk. Supernasjonal er en svært underholdene klasse med mange harde og tøffe fighter. Tommy tok 6 NM-titler og ble Nordisk mester i denne klassen på begynnelsen av 90-tallet, og klassen ble også senere dominert av bl.a. brødrene Henning og Petter Solberg.

Til helgen stiller Tommy til start på Gardermoen hvor 1. runde i NM
Rallycross arrangeres.

Tommy har jobbet intenst de siste ukene for å få bilen klar og det har vært mye jobb med å bygge opp et eget team til årets sesong.

Sist lørdag testet han for første gang på Momarken.

– Det fungerte bra. Vi fikk gjort en del justeringer på bilen, og føler vi er godt forberedt til årets første NM runde. Det var godt å være bak rattet og på rallycrossbanen igjen.

Nå gleder jeg meg til helgen, men det blir tøff konkurranse, sier Tommy Rustad.

For mer info om helgens arrangement: www.nmkgardermoen.no

 

Terminliste NM Rallycross Supernasjonal 2013

27-28 April NMK Gardermoen (Akershus)

25-26 Mai NMK Vikedal (Rogaland)

22-23 Juni KNA Indre Østfold (Østfold)

31/8-1/9 Sept. KAK Kristiansand (Aust-Agder)

21-22 Sept. NMK Grenland (Telemark)