Tommy Rustad fortsetter i Volvo

rustad_t_sept_10_2-3.jpgTommy Rustad (42) er klar for en ny sesong i den prestisjefulle racingserien STCC, som fabrikksfører for Volvo. I år vil Rustad få hardere konkurranse enn noen gang når blant annet britiske førere inntar den skandinaviske serien.

Tommy Rustad er klar for sin fjerde sesong for Volvo og teamet Polestar i Nordens mest prestisjetunge racingserie. Scandinavian Touring Car Championship (STCC) er det nye navnet på serien som før het Swedish Touring Car Championship. Både britiske og danske førere blir nå konkurrenter med Rustad som selv får James Thompson fra England som teamkollega hos Volvo.

-Det blir helt klart den tøffeste sesongen noensinne i STCC. Serien får et løft i sin status i år. Det gjør også at jeg selv merker at motivasjonen er på topp. Jeg har fortsatt mye ugjort, sier 42-åringene fra Harestua. Han skal kjøre sin 10. sesong i STCC. To ganger tidligere, senest i 2009, har han vunnet mesterskapet. Han har vunnet 21 av de 132 STCC-løpene han har kjørt, og bare Richard Göransson, Jan «Flash» Nilsson og Fredrik Ekblom har flere seire. I fjor vant Rustad tre løp, og ingen av konkurrentene kunne innkassere flere seire. Totalt i sin karriere har Rustad kjørt over 500 billøp.

-Jeg hadde en litt problemfylt start på sesongen i fjor, men plukket flest poeng av samtlige på de seks siste løpene. Det aller siste løpet vant jeg, så målet nå er å fortsette der vi slapp i fjor, sier Rustad som sammen med Robert Dahlgren har sikret mesterskapstittelen for teamene til Volvo de to siste sesongene. Nå får han altså den meritterte briten James Thompson som teamkollega, mens Dahlgren skal kjøre for Volvo i VM (WTCC).

-James tar med seg mye rutine inn i teamet, og kan sikkert bidra med mange ideer. Det føles veldig bra å ha ham som teamkompis.

Volvo fortsetter i år med sin Volvo C30, og det er ingen store endringer på bilen.

-Det kommer et helt nytt reglement fra 2012, men i år blir det meste som i fjor. Utvikling er det selvfølgelig hele tiden, og jeg er overbevist om at vi skal være konkurransedyktige, sier Rustad. Sesongen innledes på danske Jyllandsringen i Påskehelgen, 22.-23. april.

-Jeg har hatt tre gode sesonger med Volvo så det føles veldig godt å fortsette i fabrikksteamet.
Totalt er det ni runder i årets STCC, og det kjøres to løp i hver runde. Disse kjøres på lørdager, mens det er trening og kvalifisering på fredager. To runder kjøres på Jyllandsringen i Danmark, mens de øvrige sju kjøres i Sverige.

Terminlisten STCC 2011 (kjøres fredag og lørdag)
22.-23. april: Jyllandsringen (DK)
6.-7. mai: Ring Knutstorp
20.-21. mai: Mantorp Park
17.-18. juni: Gøteborg, gateløp
1.-2. juli: Falkenberg
12.-13. august: Karlskoga
27.-28. august: Jyllandsringen (DK)
9.-10. september: Ring Knutstorp
23.-24. september: Mantorp Park