Tommy Rustad kjørt av banen

tommy_rustad_act_08_500.jpgTommy Rustad hadde alle forutsetninger for å ta en ny topplassering i STCC da fjerde runde ble kjørt i Karlskoga i dag. Men en konkurrent sørget for å få kjørt den norske Volvo-føreren av banen allerede i starten.

-Utrolig bittert med et så godt utgangspunkt og med tanke på 2. plassen i forrige runde. Men slik er det i racing. Dessverre er det enkelte som satser over evne, sier en svært skuffet Tommy Rustad. Han startet dagens løp i Karlskoga fra andre startspor, men i første sving kom Tomas Engström som ei kanonkule bakfra og feide Rustad av banen.

-Han traff første Fredrik Ekblom som startet fra første spor, og deretter traff han meg midt i siden. Jeg forsøkte å fortsette løpet, men jeg fikk ødelagt et styrestag og hadde ikke annet å gjøre enn å bryte etter to runder.

Også Engström selv måtte bryte etter smellen, og mesterskapslederen før helgens runde, Fredrik Ekblom, måtte også etter hvert bryte på grunn av skadene Engström påførte hans bil.

-Det er jo litt for dumt at alle i de tre første startposisjonene skal forsvinne ut av løpet på grunn av noe så dumt, mener Tommy Rustad.

Det var Richard Göransson i BMW som vant løpet i Karlskoga, og han tok dermed over sammenlagtledelsen i STCC. Thomas Schie kjørte meget godt og endte på en 4. plass i sin Chevrolet.

Det positive for Tommy Rustad fra helgens løp er at han sikret seg andre startspor gjennom en meget god super pole-kvalifisering.

-Det er godt å vite at vi har alle forutsetninger til å være med i teten når alt er i orden, så noe positivt var det jo. Nå får vi bare håpe vi kan klare oss uten uhell og påkjørsler i neste runde. Gateløpet i Göteborg er uten tvil et sv sesongens høydepunkt ved siden av løpet på Vålerbanen 14. september, sier Tommy Rustad.

Resultater STCC 4. runde, Karlskoga
1. Richard Göransson, BMW 320si
2. Robin Rudholm, BMW 320si, +1.276 sek
3. Jan «Flash» Nilsson, BMW 320si, +12.747
4. Thomas Schie, Chevrolet Lacetti, +15.795
5. Robert Dahlgren, Volvo C30, +20.465
6. Thed Björk, Honda Accord, +22.991

Poengstilling etter 4 runder
1) Richard Göransson, 27
2) Fedrik Ekblom, 24
3) Robin Rudholm, 23
4) Thed Björk, 19
5) Jan «Flash»Nilsson, 13
6) Matthias Andersson, 12
7) Robert Dahlgren 9
8) Tommy Rustad, 8
9) Thomas Schie 7
10) Tomas Engström, 5