Tommy Rustad kjørt av banen

t_rustad_juli_1_11-2.jpgTommy Rustad fikk dagens STCC-runde ødelagt da Rickard Rydell sendte ham av banen i det første av de to løpene. Rydell fikk sin straff, men for Rustad og hans Volvo-team ble hendelsen langt mer kostbar.

-Det var utrolig synd. Jeg var nesten forbi ham, også gir han meg en dytt og sender meg rett av banen. At han fikk en straff hjelper ikke meg mye. Han tapte bare en plass på det, mens jeg falt ned 11 plasser, sier en skuffet Tommy Rustad. Selv om han endte på 14. plass i løpet og 7. plass i det andre, klarte han å beholde tredjeplassen sammenlagt etter dagens femte runde i Scandinavian Touring Car Championship (STCC).

-Vi var veldig godt forberedt til dagens to løp. Hele teamet jobbet knallhardt på torsdag for å forbedre bilen. Jeg fikk vist hvor bra den var da jeg kjørte meg opp fra 14. til 7. plass i andre løp og satte beste rundetid. Men det er ikke 7. plasser man samler på om man vil vinne STCC, slår Rustad fast.

Den norske Volvo-føreren kjørte inn til 3. plass under fredagens kvalifisering i Falkenberg på den svenske vestkysten. Det ga ham tredje startspor i dagens første løp. Der kom han også ut på 3. plass, bak Fredrik Ekblom og Rickard Rydell. Etter noen runder gjorde Rustad et forbikjøringsforsøk på Rydell, og var nær ved å lykkes.

-Jeg visste det var oljesøl på banen og han mistet fart da han kom på dette partiet. Jeg hadde dermed større fart, og var nesten forbi ham da han ga meg en dytt og sendte meg langt ut av banen, sier Rustad. Tommy brukte sine rallycrosskunnskaper og kom seg mesterlig inn på banen igjen, men fikk så mye gress i fronten på bilen at det gikk utover kjølingen av motoren. Dermed måtte han i depotet for at mekanikerne kunne få vekk gresset, og da var han en runde bak teten.
I andre løp startet Rustad fra 14. startspor, og kjørte mesterlig. Han plukket konkurrent etter konkurrent, noterte løpets raskeste rundetid og tok sin Volvo C30 inn til 7. plass.

Første løp ble vunnet av Fredrik Ekblom foran Richard Göransson. Det andre løpet vant Jan Nilsson foran Johan Sturesson.
I sammendraget leder nå Fredrik Ekblom med 129 poeng, to poeng foran Rickard Rydell. Tommy Rustad på 3. plass har 96 poeng.
STCC tar nå sommerferie, og neste løp er i Karlskoga 12.-13. august.