Tommy Rustad kjører EM i Rallycross

T_Rustad_13_EM
Det blir tidenes møte når tre av de virkelig store i den nyere historien av norsk bilsport, Petter Solberg, Henning Solberg og Tommy Rustad igjen stiller på samme startstrek. Rustad bekrefter nå at han kljører EM-rundene i rallycross i SuperCars både på Lånke og i Höljes med en Volvo C30

Det er Nyborg Motorsport Service sammen med HTb i Bergen som har gitt Tommy tilbud om å kjøre deres Volvo C30 Supercar i de norske og svenske EM rundene.

-Vi har i mange år hatt ønske om å ha Tommy til å kjøre vår bil i Rallycross og vi har vært i dialog utallige ganger,

men det har ikke passet inn i Tommys program tidligere. Nå som Tommy kjører Rallycross hjemme i Norge igjen

og ingen av NM rundene kolliderer i terminlisten er det en perfekt timing nå, sier Jørn Frode (Joffen) Larsen som driver Nyborg Motorsport Service i Bergen.

Det er Nyborg Motorsport Service og deres hovedsponsor HTb as, Helgesen Tekniske Bygg AS som står ansvarlig for drift og budsjett til disse to EM rundene.

-Det blir spennende å kjøre Supercar i EM igjen. Jeg er både takknemlig og ydmyk for denne muligheten som Nyborg Motorsport Service og HTB tilbyr meg.

Sist gang jeg kjørte en slik Supercar, var den norske EM runden på Momarken i 2007.

I 2006 ble jeg ble nr 3 i EM Rallycross. Jeg gleder meg veldig til å kjøre en så heftig biltype igjen, sier Tommy.

C30-Frontside4 hvit

Det blir  første gang Tommy og brødrene Henning og Petter Solberg møtes som konkurrenter siden 1993. Den gangen på Lyngåsbanen i klasse Supernasjonal.

Nå er det Supercars som gjelder, og Volvo C30’n Tommy skal kjøre har 4-hjuls drift og ca. 600 HK. Bilen akselerer fra 1-100 Km/t på under 2,5sek.

Dato for Norsk og Svensk EM runde:

15.-16. Juni Lånkebanen, Stjørdal – Norge

6.-7. Juli Høljesbanen, Värmland – Sverige