Tommy Rustad kjører også i Frankrike

Tommy Rustad fra Harestua annonserte tidligere i sommer at den norske VM-runden i rallycross trolig ville bli hans siste internasjonale løp på toppnivå. Nå har samarbeidspartnere og bilsportvenner greid å finansiere et siste løp for mannen, som har underholdt bilsportmiljøet i inn- og utland i flere tiår.

Det er nå klart at Tommy Rustad og HTB Racing kjører VM-runden i Rallycross i Lohéac i Frankrike 1.-2.september. Dette blir Rustads avskjed med bilsport på internasjonalt nivå.

Hadde ønske om ett løp til

-Det er ingen hemmelighet at jeg har ønsket å kjøre ett løp til i år. I England kvalifiserte jeg for en semifinale, og kun uflaks gjorde at det ikke ble finalekjøring på Lånke. Nå er jeg veldig glad og motivert for å avslutte med stil i Frankrike til høsten, sier Rustad.

Han er også overveldet over engasjementet rundt i miljøet, der mange har gitt uttrykk for at de ønsker å se den meritterte føreren en siste gang i et internasjonalt stort løp.

Avslutter dagen før han fyller 50

-Nettstedet Parc Fermé har skapt mye engasjement, og spotteren min, Marius Dotsetsveen og HTB har jobbet bak ryggen min. Nå har de nådd målet som gjør det mulig for meg å kjøre. Jeg gleder med veldig, sier Tommy Rustad, som fyller 50 år mandagen etter løpet i Frankrike.

Han forteller at han er klar for å trappe ned. Alt arbeid mellom løpene, ikke minst å sikre finansiering, krever mye innsats.

-Jeg elsker å kjøre, og hver gang jeg står på start er jeg like motivert. Men alt tar slutt en gang. Å kjøre billøp på høyt nivå er en full tids jobb. Jeg har familie og jeg runder 50 år, nå er tida inne for å senke skuldrene litt, sier Tommy Rustad.

Han kjørte sitt første billøp for 35 år siden, den gang i gokart. Nå pakkes kofferten en siste gang. Første helg i september reiser Rustad til Frankrike for å avslutte ei lang og innholdsrik bilsportkarriere.