Tommy Rustad kjører VM-runden i Frankrike

Da Tommy Rustad fra Harestua pakket sammen etter årets norske VM-runde i rallycross på Hell i juni, trodde han at han hadde kjørt sitt siste store internasjonale billøp. 

I juli ble det klart at sponsorer og gode venner hadde jobbet bak hans rygg, og skaffet finansiering til et løp til.

– Det er ingen hemmelighet at jeg har ønsket å kjøre ett løp til i år. I England kvalifiserte jeg for en semifinale, og kun uflaks gjorde at det ikke ble finalekjøring under den norske runden på Lånke. Nå er jeg veldig glad og motivert for å avslutte med stil i Frankrike til høsten, sa Rustad, da han fikk beskjed om at det ble et siste løp i september.

– Jeg gleder meg som vanlig til å kjøre billøp. Forberedelsene skjer på vanlig måte, og når starten går til helga er jeg så godt forberedt som jeg har forutsetninger for å være, sier 49-åringen.

Fyller 50

Førstkommende mandag fyller Tommy Rustad 50 år.

– Jeg har holdt på med denne sporten i 35 år og kjenner at jeg begynner å bli forsynt. Det er tøff konkurranse som krever mye av deg. Selv om jeg er motivert og klar for å yte maksimalt når jeg står på start, er jeg nok ikke så godt mentalt forberedt som jeg bør være på dette nivået. En skal hele tiden ta viktige beslutninger, samtidig kjøres det på millimeters presisjon, sier europamesteren fra 2015.

Snart 600 billøp

I år har Tommy Rustad kjørt en VW Polo Supercar for HTB-racing og Marklund Motorsport.

Til helga tar han med seg familien til Lohéac i Bretagne. Med på turen er også mor Randi og far Ola Rustad. De har fulgt sønnen gjennom hele hans lange karriere.

– Jeg sier ikke at jeg pensjonerer meg fra all bilsport, men nå er jeg ganske sikker på at dette blir mitt siste store internasjonale løp, sier Rustad, som begynner å nærme seg 600 kjørte billøp i karrieren.