Tommy Rustad klar for EM og VM i Rallycross

Tommy Rustad EM 3
Tommy Rustad er klar for en satsing på EM og dermed også enkelte VM-runder i rallycross neste år. Han skal kjøre for Htb Racing med samme Volvo C30 i klassen SuperCars som han kjørte enkelte løp med i år.

Nyborg Motorsport Service sammen med Htb i Bergen, ga tidligere i år Tommy tilbud om å kjøre deres Volvo C30 SuperCars i den norske og den svenske EM-runden.

– Vi gjorde en gjesteopptreden med Tommy tidligere i år. Han fikk bevist at både vår Volvo C30 og han selv er konkurransedyktig mot de største konkurrentene, ved å sette bestetid i en omgang både i Trondheim og i Høljes i Sverige. Dette ga mersmak og derfor ønsker vi å utvide vår satsing til å kjøre EM i Rallycross neste år sier Ronny Laastad, daglig leder i Htb (Helgesen Tekniske Bygg).

Tommy Rustad 290Rallycross har hatt EM-status i over 30 år, og nå har FIA (Det Internasjonale Bilsportforbundet) gitt Rallycross VM-status fra 2014. Terminlisten for 2014 skal godkjennes i FIA 4. desember, men slik det ser ut nå blir VM kjørt over totalt 11 løp, hvorav 9 løp kjøres i Europa og de to resterende på to andre kontinent. Av de 9 VM-løpene i Europa blir 5 tellende som et eget EM. Det betyr at man kan kjøre EM og samtidig ta poeng i VM.

– Med en sponsorgruppe fra oss her i Bergensdistriktet og med Tommys sponsorer har vi pr. d.d. budsjett til å utvikle bilen, samt kjøre minimum 6 løp neste år. Vi kommer til å jobbe kontinuerlig framover for å skaffe flere samarbeidspartnere, i håp om å kjøre flest mulig VM-runder i tillegg til EM, sier Laastad.

Nyborg Motorsport Service vil stå ansvarlig for teknisk drift av bilen, mens Morten Flåt som har bygd bilen vil drifte den teknisk fra sitt verksted på Romerike.

Selv om Tommy de siste årene har kjørt baneracing i Sverige for Volvo, har han allikevel fulgt Rallycross på nært hold. Tommy kjørte hele EM i Rallycross i 2006, hvor han tok bronse i mesterskapet.

– Det er en utrolig herlig følelse å kunne vite allerede nå at vi har mesteparten av budsjettet på plass, og er klare for neste år. Det gir oss mulighet til å forberede oss godt. Og ikke minst har årets sesong med egen satsing på Rallycross her hjemme i Norge vært en bra oppkjøring med tanke på neste år. Jeg gleder meg stort allerede nå. Dette blir nok en lang vinter, avslutter en glad Tommy Rustad.