Tommy Rustad med beskjeden STCC-åpning

tommy_rustad_08.jpgTommy Rustad slet med at han ikke har fått testet og stilt inn sin nye Volvo C30 skikkelig da han sesongåpnet i det NRK-sendte STCC-mesterskapet i dag.

-Jeg fikk rett og slett ikke den rette flyten og farten i bilen. Vi har fått testet for lite, og har derfor lite grunnlag for å stille inn bilen riktig. Det handler om å få kreftene ned i bakken, og få den rette balansen i bilen. Men det kommer. Jeg er ikke bekymret, sier Tommy Rustad.

Hakadølen endte på en 10. plass i dagens sesongåpning på Knutstorp i Sør-Sverige. Hadde det ikke vært for at han fikk en såkalt «drive trough»-straff mot slutten hadde han høyst sannsynlig endt på en 8. plass.

-Teamet gjorde rett og slett en feil i depotet da vi hadde dekkbytte, og dermed fikk en straff som går ut på at jeg måte kjøre sakte gjennom hele pit lane. Det tapte jeg mye tid og to plassringer på, men det var ikke det mest vesentlige i dag. Vi har mye jobb å gjøre foran neste løp på Sturup 4. mai, sier Rustad.

Han er i år fabrikksfører for Volvo i deres helt nybygde Volvo C30. For hans teamkollega Robert Dahlgren ble det et enda dårligere resultat. Han var innblandet I en krasj allerede I første sving etter start, og måtte bryte.

Vinner av dagens løp ble Richard Göransson i BMW. Han vant foran Fredrik Ekblom og Robin Rudholm som også kjører BMW.

Totalt skal det kjøres 11 runder i årets STCC, blant annet på Vålerbanen 14. september.


Resultater STCC 1. runde, Knutstorp
1. Richard Göransson, Flash Engineering, BMW 320si, 39.44,692
2. Fredrik Ekblom, Westcoast Racing, BMW 320si, +4,621sek
3. Robin Rudholm, Westcoast Racing, BMW 320si, +11,553
4. Tomas Engström, Honda Racing, Honda Accord Euro R, +21,471
5. Mattias Andersson, MA:GP, Alfa Romeo 156, +21,698
8. Thomas Schie, Chevrolet Motorsport Sweden, Chevrolet Lacetti, +37.093
10.Tommy Rustad, Volvo Olsbergs Green Racing, Volvo C30, +55,584