Tommy Rustad oppgitt over utelukkelse

pi_polestar030_500.jpgTommy Rustad var oppgitt etter at han ble utelukket i STCC-løpet på Vålerbanen. Han lå på 3. plass da alt gikk galt for Volvo-føreren.-Det er utrolig bittert. Jeg kan ikke forstå det. Det jeg gjorde har det ikke vært reagert på tidligere i sesongen, sier en svært skuffet Rustad. Da han skulle vise seg frem foran 8 000 tilskuere på hjemmebane i sin Volvo C30, ble det sesongens største nedtur.

Etter en god kvalifisering startet Tommy Rustad fra tredje startspor. Hans teamkollega Robert Dahlgren var i andre spor og BMW-føreren Fredrik Ekblom startet fra fremste posisjon.

Ekblom skulle kjempe om sammenlagt-seieren i årets STCC på Vålerbanen, og slik sett var ikke Volvo-duoen Dahlgren og Rustad noen trussel for hans del. Dahlgren passerte dermed BMW-føreren enkelt og tok ledelse rett etter start. Da Tommy Rustad skulle gjøre det samme endte det i et sammenstøt.

-Jeg var på innersiden av ham, og plutselig svingte han inn og rett i meg. Dermed skjøv jeg ham sidelengs av banen. Men jeg var så langt opp på siden av ham, at han helt klart skulle gitt meg plass til å passere, mener Rustad. Løpslederen var imidlertid av en annen oppfatning, og Tommy ble gitt sort flagg og utelukket fra løpet.

Fredrik Ekblom mistet muligheten til å ta sammenlagtseieren på grunn av det som skjedde. Den har nå Richard Göransson sikret seg selv om en runde gjenstår. Om Tommy Rustad ble et offer for akkurat dette vil han ikke spekulere i.

-Jeg vet ikke. Det er klart det kan ha påvirket løpslederen, for det har ikke vært dømt på denne måten tidligere i år. I den situasjonen Ekblom var i så burde han jo også gjøre alt han kunne for å unngå en slik situasjon. Han tapte tross alt mesterskapet på dette, og det beklager jeg selvfølgelig. Men jeg føler ikke at det var min skyld, sier Tommy Rustad.

Det positive for Rustad var at hans teamkollega Robert Dahlgren kjørte inn til Volvos første seier for sesongen.

-Det var veldig bra for hele teamet, og nå skal jeg sikre den andre seieren på Mantorp i siste runde, slår Rustad fast. Vi minner om at i fjor var det nettopp Tommy Rustad som vant STCC-finalen på Mantorp. I år kjøres den 28. september.

Resultater STCC 10. runde, Vålerbanen
1) Robert Dahlgren, Volvo C30, 42min 2,034sek
2) Roger Eriksson, SEAT Leon, +1,078
3) Richard Göransson, BMW 320si, +1,814
4) Thomas Schie, Chevrolet Lacetti, +2,411
5) Thed Björk, Honda Accord, +3,374
6) Jan Nilsson, BMW 320si, +5,058
7) Tomas Engström, Honda Accord, +5,369
8) Robin Rudholm, BMW 320si, +6,238
Poengstilling etter 10 av 11 runder
1) Richard Göransson, 64
2) Fedrik Ekblom, 52
3) Thed Björk, 51
4) Robin Rudholm, 48
5) Robert Dahlgren, 31
6) Jan «Flash»Nilsson, 28
7) Thomas Schie 22
8) Tomas Engström, 20
9) Tommy Rustad, 19
10) Matthias Andersson, 17