Tommy Rustad på 2. plass i EM!

T_Rustad_15_BEL
Første EM-runden i Rallycross supercar ble arrangert denne helgen i Belgia. Tommy Rustad stilte til start med sin nye VW Polo for HTB-Marklund Motorsport, og ligger på en andreplass sammenlagt etter første runde.

Dag en ble en utfordrende dag med skiftende vær. Heatene kjøres sammen med VM. Tommy ble i første heat nr. 2 i EM og nr. 10 totalt med VM.

I heat to gamblet Tommy med regndekk. Tommy lå på en fin 2. plass bak Andreas Bakkerud helt til siste sving i alternativt spor. Tommy drifter ut i løsgrusen og franske Davy Jeanney smetter forbi på innsiden og treffer Tommy i venstre forhjul, slik at han blir sendt over dekkmarkeringene. Tommy kommer i mål som nummer 34.

Totalt etter dag en endte Tommy på 10. plass i EM og nr. 24 totalt med VM.

Det ble mye jobb på Tommys mekanikere etter at franske Davy Jeanney kjørte på Tommys venstre forhjul. Mekanikerne gjorde en kjempejobb, og bilen ble klar til dag to.

Etter to gode heat på selveste Nasjonaldagen, ble Tommy nr. 2 i første heat og nr. 1. i andre heat i EM. Med VM ble han nummer 7 og 5.

Etter fire innledende omganger ledet Tommy Rustad EM.

I semifinalen ledet Tommy med god margin, men en konkurrent sølte mye olje i banen. Tommy fikk ikke med seg dette, og snurret to ganger som følge av dette. Tommy endte på en 3. plass i semifinalen, og dette ga han 5. startspor i finalen.

I finalen fikk Tommy en bra start, men det ble mye fighting med de andre konkurrentene. Tommy kjørte seg opp til en 3. plass, men etter to runder knakk bærekula på høyre forhjul. Det endte med at Tommy måtte bryte i finalen. Sluttresultatet ble 4. plass i løpet. Siden man får poeng fra innledende heat, semifinale og finale endte Tommy på en delt 2. plass i EM.

Tommy og teamet gleder seg til neste EM-runde i Tyskland 19.-21. juni!