Tommy Rustad på 6. plass i Göteborg!

Tommy Rustad endte på 6. plass i hendelsesrikt løp i TTA Elitserien i Göteborg på lørdag.Tommy Rustad er godt fornøyd med resultatet, etter at han endte på 11. plass i kvalifiseringen.

På fredagens første test pass var Tommy nest raskest. Han ble kun slått av Alexander Danielsson med kun 0.04 sekund.
Test pass 2 røyk det et stag i høyre bakhjulsoppheng på bilen, og dermed fikk han ikke satt noen god tid.

Lørdagens Warm-up hadde Tommy beste tid, og dermed var forventningene store til lørdagens kvalifisering.
På kvalifiseringen fungerte bilen bra, men det ble kun 11 plass, 0,51 sek etter Alex Danielsson som tok Pole Position.

Vanligvis er ikke Tommy fornøyd med 6. plass, men etter forutsetningene og utviklingen gjennom løpet er han tross alt fornøyd.
Etter å starte som nummer 11, beholdt han også denne plasseringen gjennom de første rundene på den trange og korte gatebanen i Gøteborg. Løpet skulle kjøres over 45 runder og på den 5 runden, forsøkte Linus Ohlsson seg på en forbikjøring. Han traff Tommy i bakskjermen, som endte med en snurring for Tommys del.

Dermed var Tommy helt nede på 15. plass, og måtte starte en intens kamp for å ta igjen konkurrentene.
– Jeg var heldig da det ble 2 safety-car situasjoner under racet. Dette gjorde at feltet ble samlet. Jeg klarte å være på rett sted til rett tid hvor jeg plukket den ene konkurrenten etter den andre og klarte til slutt å kjøre meg opp til en 6. plass. Det føles vel som den beste 6. plassen jeg har hatt, oppsummerer Tommy.

Det var Tommys team-kollega, Thed Björk som vant foran Alex Danielsson og Robert Dahlgren.

Tommy ligger på en 8. plass totalt med 20 poeng i TTA-Eliteserien i Racing.

Neste løp i TTA -Eliteserien i Racing er 7. juli på Falkenberg.