Tommy Rustad på pallen i Vikedal

T_Rustad_13_Viked
Tommy Rustad var veldig spent før den andre NM-runden i Rallycross i Vikedal, etter 9. plass på Gardermoen for fire uker siden. Det var klar fremgang og Tommy kunne reise hjem med andreplass i supernasjonal over 2000 ccm.

 

Tommy hadde 2. bestetid i tidstreningen, noe som gjorde godt for kroppen og grunnlaget for de tre omgangene han hadde i vente.

 

I første omgang hadde Tommy pole position, og gjennomførte med stil. Han vant sitt heat, og kjørte inn til andre beste tid totalt. Kun slått av Ørjan Lutsi.

 

I andre omgang fikk Tommy en dårlig start. I tillegg røyk giroverføringen, som resulterte i at bilen låste seg i tredje gir.

Tommy konsentrerte seg på å komme seg i mål, og klarte dette i tredje gir. Han fikk 13. beste tid.

 

I tredje omgang fikk Tommy også en litt treg start, men kom ut som nummer fire. Han kjørte seg mesterlig opp, og vant sitt heat.

Han fikk 3. bestetid i 3. omgang.

 

Etter tre innledende omganger, hvor hver utøver stryker sitt dårligste resultat, fikk Tommy tredje startspor i A-finalen.

 

I A-finalen kom Tommy ut som nummer 5. Han hadde bra timing for valg av alternativspor, og kjørte seg opp til gledelig 2. plass!

 

– Det var utrolig deilig og helt rått og komme på pallen, sier Tommy. Kjøreteknisk fungerte det bra, og det har vært en innholdsrik helg.

Men startene mine må bli bedre, sier en glad Tommy Rustad.

 

Løpet ble vunnet av Ørjan Lutsi fra Jørpeland, Tommy nummer to og tredje plass til regjerende Norgesmmester Stian Haugan fra Notodden.

 

Tredje NM-runden er 22. juni på Momarken i Østfold.