Tommy Rustad på seierspallen

rustad_t_sept_10_2-3.jpg-Jeg er jo ikke fornøyd i forhold til meg selv med 3. og 6. plass, men slik sesongen har utviklet seg må jeg kjøre for teamet, sier Tommy Rustad etter dagens to STCC-løp på Knutstorp.

Fjorårets STCC-mester er ikke med i tetstriden i år, men med sin Volvo C30 plukket han bra med poeng under dagens to løp på Knutstorp i Syd-Sverige.

-Knutstorp er ikke en bane jeg har så mange gode minner fra. Det er faktisk første gang jeg er på pallen her med Volvo, så slik sett var det en positiv dag.

Dagens løp talte også med i den skandinaviske cupen, og dermed var også førerne i det danske mesterskapet på plass. Rustad innledet med å skaffe seg tredje startspor under kvalifiseringen. Det var kun Fredrik Ekblom og hans egen teamkollega Robert Dahlgren som var raskere enn Hakadølen.

Fra sitt tredje startspor ble han vitne til en viss dramatikk i første sving i første løp.
-Thed Björk kom fort fra fjerde spor, og hektet sammen med Dahlgren. Det resulterte i at Björk ble stående igjen, kan Rustad fortelle.

For de to Volvo-førerne Dahlgren og Rustad gikk det imidlertid bedre. Rustad skygget sin teamkollega til mål, og de endte på 2. og 3. plass bak vinneren Fredrik Ekblom. Andreplasen til Dahlgren gjorde at han gikk til tet sammenlagt i STCC.
I andre løp startet Rustad fra sjette startspor, og da skulle han selv bli innblandet i en krasj.

-Jeg ble påkjørt av Richard Göransson som nok var i en noe desperat poengjakt. Han kjørte også på en annen konkurrent, og fikk dermed en straff. Jeg falt også nedover i feltet, men klarte å kjøre meg opp igjen.

I mål var Tommy Rustad på 8. plass, igjen like bak teamkollega Dahlgren. Men senere fikk Roger Eriksson tidstillegg og dermed ble det 7. plass totalt og 6. plass blant STCC-førerne for Rustad.

Løpene var de to siste i den skandinaviske cupen, og der endte Tommy Rustad på en 6. plass. Vinner her ble hans teamkollega Robert Dahlgren. I STCC gjenstår en runde på Mantorp 1.-2. oktober.

Foran finalen leder Dahlgren mesterskapet.

-Det blir en svært spennende finale, mener Tommy Rustad som kommer til å spille en viktig rolle for å ta mest mulig poeng fra Dahlgrens konkurrenter på Mantorp. Volvo har også gode muligheter til å seieren i teammesterskapet.