Tommy Rustad plukket poeng i Danmark

rustad_t_sept_10_2-3.jpgTommy Rustad leverte en av sine beste og jevneste dager i årets sesong da han tok henholdsvis 3. og 4. plass i de to STCC-løpene som ble kjørt på Jyllandsringen i Danmark i dag.

Med sin Volvo C30 målte Tommy Rustad krefter også med de danske DTC-førerne i helgen, og den regjerende STCC-mesteren fra Harestua kom godt fra de to løpene.

-Jeg er ikke med i tetstriden i år, og kjører nå for å «stjele» mest mulig poeng fra konkurrentene slik at min teamkollega Robert Dahlgren skal kunne ta årets tittel. I løpene på Jyllandsringen konsentrerte vi oss også mest om kampen mellom STCC-førerne, og har mindre fokus på kampen mot de danske førerne, sier Tommy Rustad, som var godt fornøyd med dagens poeng-fangst.

-Jeg fikk med meg 27 poeng og det er min nest beste runde i år, så det var helt greit. Jyllandsringen er en bane med mange svinger og dekkslitasjen på forhjulsdrevne biler blir stor etter noen runder. Vi måtte derfor finne oss i se en del BMW-førere foran oss. De beste danske førerne med forhjulsdrift hadde også 70 kg lettere biler enn oss, og det har stor betydning.

Under første kvalifiseringsrunde var Tommy Rustad best av STCC-førerne. Det var kun britiske James Thompson som kjører i det danske mesterskapet som var bedre. I andre kvalifisering endte Rustad på en 3. plass, bak sin egen teamkollega Robert Dahlgren og Thompson. Dermed ble det også tredje startspor i første løp. Der kjørte Tommy Rustad inn til en 6. plass totalt, og var nummer tre av STCC-førerne, bak Richard Göransson og Robert Dahlgren.

I andre løp startet også Rustad fra tredje startspor. Der hadde han dessverre ingen god start.
-Jeg så rett og slett ikke startlyset fra der jeg satt og måtte bare ha fokus på Thed Björk som stod foran meg. Han hadde ingen god start, og dermed ble det en enda dårligere start for meg, og jeg falt noe tilbake i feltet, forteller Tommy Rustad.

I mål var han på 8. plass totalt. Han var fjerdemann av STCC-førerne, bak Thed Björk, Richard Göransson og Robert Dahlgren.

-Alt i alt er jeg godt fornøyd med løpene. Tidligere i år har jeg hatt veldig ujevne resultater. Enten har det vært seier eller så har jeg vært langt nede på listen. Denne gangen ble det svært jevnt med 3. og 4. plass. Nå ser jeg frem til neste runde på Knutstorp, sier Rustad som har vunnet to av de 14 løpene som er kjørt så langt i år. Han ligger på en 8. plass sammenlagt.
Neste STCC-runde kjøres Knutstorp 18. september. Da kommer de danske DTC-førerne på besøk til Sverige.

Sammenlagt STCC etter 7. runde (14 løp)
1. Richard Göransson, BMW, 220
2. Robert Dahlgren, Volvo, 203
3. Fredrik Ekblom, VW, 176
4. Thed Björk, BMW, 136
5. Dick Sahlen, SEAT, 133
6. Mattias Andersson, Alfa Romeo, 129
7. Patrik Olsson, VW, 120
8. Tommy Rustad, Volvo, 89