Tommy Rustad runder 450

rustad_08_01_500.jpgNår Tommy Rustad setter seg bak rattet i sin Volvo C30 i Västkustloppet på søndag, starter han i sitt billøp nummer 450. I et kvart århundre har 39-åringen konkurrert på høyt nivå.

-Jeg har holdt god oversikt over alle løpene jeg har kjørt siden starten i gokart, og 450 løp er jo et aldri så lite jubileum, sier Tommy Rustad som har vunnet 109 av de 449 løpene han har kjørt så langt. Han er fortsatt sulten på triumfer i sin 25. sesong, og det kan gjerne bli seier i det NRK-sendte STCC-løpet i Falkenberg på søndag.

-Absolutt. Vi har vært litt ujevne i år, men både Robert Dahlgren og jeg har vist at vi har en bil som er konkurransedyktig. Det er bare et tidsspørsmål når den første seieren kommer, mener Rustad som har en 2. plass som sitt beste resultat så langt i år. Hans foreløpige siste seier kom i fjorårets STCC-finale på Mantorp. Foran søndagens 7. runde ligger han på en 8. plass sammenlagt i årets mesterskap. TV-profilen fra det populære NRK-programmet Autofil, vant det prestisjefylte Swedish Touring Car Championship (STCC) i 2000.

Tommy Rustad kjører for det eneste fabrikksteamet i STCC. Volvo satser knallhardt på mesterskapet og har i år en helt nyutviklet bil, en Volvo C30.

-Alle løpene er viktige, og jeg kjører selvfølgelig for seier hver gang. Men årets høydepunkt for meg blir uten tvil løpet på Vålerbanen 14. september. En seier på hjemmebane smaker alltid ekstra godt, sier Tommy Rustad.

Tommy Rustad har etablert en egen internettside, www.tommyrustad.no, der det blir resultatservice på løpsdagene. NRK1 sender STCC-løpet i Falkenberg direkte fra klokken 14.55 på søndag.

Poengstilling STCC etter 6 runder
1) Richard Göransson, 37
2) Thed Björk, 35

3) Fedrik Ekblom, 34
4) Robin Rudholm, 31
5) Jan «Flash»Nilsson, 17
6) Thomas Schie 16
7) Tomas Engström, 13
8) Tommy Rustad, 12
8) Matthias Andersson, 12
10) Johan Stureson, 11