Tommy Rustad ser frem mot hjemmebane

rustad_gelleraasen.jpgTommy Rustad fikk sesongens første nedtur i lørdagens STCC-runde i Karlskoga. Nå fokuserer Volvo-føreren på neste runde hjemme, på Vålerbanen.

-Det som har skjedd kan vi ikke få gjort noe med. Nå gleder jeg meg allerede til å komme til Vålerbanen om to uker med en bil som er 45 kg lettere og med nyoverhalt motor, sier Tommy Rustad.

Han har vært stabiliteten selv denne sesongen, og plukket jevnt og trutt med poeng helt til lørdagens to løp i Karlskoga. Der ble status to løp uten poeng, og Rustad falt ned fra andre- til tredjeplass sammenlagt. Men det er ikke en nedbrutt og bitter Rustad som oppsummerer helgen.

-Dette er slikt som skjer. Jeg har hatt marginene på min side tidligere i år. Nå kom det en nedtur, men jeg kommer tilbake. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å slå tilbake med seier på Vålerbanen 29. august, sier en optimistisk Tommy Rustad.

Det var årets sjette runde av det svenske prestisjemesterskapet STCC som ble kjørt på Gelleråsen i Karlskoga på lørdag. Tommy Rustad gjennomførte en grei kvalifisering, med en bil som hadde maksimale 55 kg tilleggsvekt. Det er vekt man må legge i bilen ettersom man har suksess, og det hadde Rustad i forrige runde da han tok seier og andreplass.

-Tatt tilleggsvekten i betraktning så var jeg godt fornøyd med sjette startspor i første finale. Jeg kom også greit ut, tapte en plass, men lå fint til på 7. plass. Det holdt i sju runder. Da kuttet motoren rett og slett ut. Det var elektroniske problemer, og jeg måtte bryte, sier Tommy.

Foran det andre løpet trodde mekanikerne de hadde fått utbedret problemer, men igjen var det elektronikk-trøbbel.

-Da de startet bilen og skulle varmkjøre den inne i depotet før start kuttet motoren igjen, og dermed kom jeg ikke til start i andre løp.

Det gjorde derimot Tommys teamkollega i Volvo-teamet, Robert Dahlgren. Han vant løpet, slik at det uansett ble Volvo-suksess. Det første løpet vant veteranen Jan «Flash» Nilsson i BMW.
I sammendraget leder fortsatt Thed Björk med 67 poeng, mens Richard Göransson tok over andreplassen fra Tommy Rustad med sine 59. Tommy Rustad har fortsatt 55 poeng på 3. plass.

-Det er ikke kjørt i mesterskapssammenheng. For min del får jeg si at heldigvis tok ikke Thed Björk mer enn 10 poeng på lørdag, og det er bare to poeng frem til Göransson. Dette skal vi utligne på Vålerbanen. Det er en bane som er spesiell i forhold til de svenske banene, og en bane som ikke favoriserer enten forhjulsdrevne eler bakhjulsdrevne biler spesielt. Vi har garantert gode muligheter der, mener Tommy Rustad som før den tid kjører en shake down med sin bil i Göteborg onsdagen før den norske runden. Det gjør han i en bil som er 45 kg lettere enn den var på lørdag, og dessuten vil han ha en helt nyoverhalt motor.