Tommy Rustad til STCC-ledelse

t_rustad_mai_3_11.jpgTommy Rustad tok over sammenlagtledelsen i STCC etter at han tok sin tredje andreplass for sesongen på Mantorp i dag. Volvo-føreren har vær jevnheten selv så langt i sesongen.

-Jeg er fornøyd med at jeg har ledelsen sammenlagt, men det holder ikke til slutt om jeg ikke snart vinner løp, sier Rustad som har vært nest øverst på seierspallen i tre av seks løp så langt i år. Slikt blir det mange poeng av. Sammen med rutinerte svensker som Fredrik Ekblom, Rickard Rydell og Jan «Flash» Nilsson dominerte 42-åringen fra Hakadal dagens runde i Scandinavian Touring Car Championship (STCC). Det var det andre av de to løpene Rustad kjørte inn til 2. plass bak Jan «Flash» Nilsson. I det første løpe endte Rustad på 6. plass etter å ha vært innblandet i mye dramatikk.Under den første kvalifiseringsomgangen fikk ikke Tommy Rustad den rette flyten på sin Volvo C30 og endte på en 7. plass. Men i andre omgang hadde han fått stilt inn bilen bedre og det ble tredje beste tid. Dermed startet han også første løp fra tredje startspor.
-Det ble mye kjemping i det første løpet, og jeg stresset og pådro meg litt unødig dekkslitasje, sier Rustad som ble påkjørt av både Johan Sturesson og Jan Nilsson i løpet. For Sturessons del endte det med brutt løp, mens Nilsson fikk seks sekunders tidstillegg i straff for sin behandling av nordmannen. I mål var Rustad på en 6. plass. Vinner ble Fredrik Ekblom.

I det andre løpet startet Tommy Rustad også fra tredje startspor. Da fikk han en utfordring i første sving, mens resten av løpet gikk som på skinner.

-AlxDanielsson, som hadde beste startspor, sto helt på tvers inn i første sving, og jeg ble veldig usikker på hvordan jeg skulle passere han. Heldigvis gikk det greit og dermed kom jeg ut på andreplass bak Jan Nilsson. Han hadde et såpass høyt tempo at jeg aldri hadde noen reel mulighet til å kjempe om seieren, sier Rustad. Bakfra var han ikke truet. Tomas Engström på tredjeplass var åtte sekunder bak den norske Volvo-føreren.

Med dagens andre- og sjetteplass kjørte Rustad seg altså rett til tet med 72 poeng. Fredrik Ekblom og Rickard Rydell har begge 67.

Neste runde i STCC er det populære gateløpet i Göteborg, 17.-18 juni.
-Det er årets høydepunkt for oss ettersom Göteborg er Volvos hjemmebane. Jeg gleder meg veldig til det løpet, sier Tommy Rustad.