Tommy Rustad vant i Göteborg

rustad_pallen_460.jpgTommy Rustad feiret «Svenska Flaggans Dag» på toppen av seierspallen. Volvo-føreren vant dagens første STCC-løp foran 21 000 tilskuere i Göteborg.
-Det var helt perfekt. Det er min første STCC-seier for Volvo, og at den kommer nettopp i Volvos hjemby Göteborg gjør det hele svært spesielt. Det var mange Volvo-fans blant de 21 000 tilskuerne her i dag, slår Tommy Rustad fast.

Det er første gangen siden han vant sesongfinalen i 2007 at Tommy Rustad har kunnet bestige seierspallens øverste trinn i Nordens mest profesjonelle racingserie. Han er inne i sin andre sesong som fabrikksteamet til Volvo, og nå ligger han på en andreplass sammenlagt etter at en tredjedel av årets sesong er unnagjort.

I dagens første av de to løpene i gatene i Göteborg, fikk Rustad mer eller mindre kjøre sitt eget løp. Han startet fra beste startspor og ledet fra start til mål.

-Man kan vel si at dette ble det vi betegner som et drømmeløp. Jeg fikk fort en luke til Thed Björk og kunne kjøre mitt eget løp. Det var sikkerhetsbil på banen etter en stund, og da ble feltet samlet. Men også da vi startet på nytt fikk jeg raskt en luke. Bilen fungerte perfekt og det hele var som en drøm, kan Rustad fortelle. Han vant løpet foran Thed Björk i BMW og Mathias Andersson i Alfa Romeo.

Det andre av dagens TV-sendte løp på Viasat Motor skulle bli akkurat det motsatte av det første for Rustads del. Reglene sier at den som vinner første løp må starte fra åttende spor i det andre. Det betyr ofte trøbbel på en trang gatebane.

-Det ble et innholdsrikt løp. Jeg tror jeg har bulker rundt hele bilen. Jeg ble påkjørt og jeg var i autovernet. Jeg vil tro det var perfekt underholdning for publikum og TV-seere.

Uansett krasjing og trøbbel så endte Rustad på en 6.plass. Dermed tok han med seg tre poeng i tillegg til de 10 han fikk for seieren. Dermed inntok han også andreplass sammenlagt. Han er seks poeng bak lederen Thed Björk, mens han har sju poeng foran Johan Stureson.

-Det er tidlig i sesongen ennå. Vi har bare gjort unna tre av ni runder, men det føles godt å ligge på en andreplass. Det er lenge siden jeg har vært der, sier Tommy Rustad.

Neste STCC-runde er på Knutstorp 27.juni. Den norske runden kjøres på Vålerbanen 28.-29. august.