Tommy Rustad vant på hjemmebane!

T_Rustad_15_Laanke
I helgen var det klart for den norske EM og VM-runden i rallycross på Lånkebanen i Hell, rett ved Trondheim Lufthavn Værnes. Dit kom verdens beste rallycrossførere for å kjøre årets tredje runde i EM og åttende runden av VM i rallycross. I ledelsen finner vi to nordmenn. Tommy Rustad i EM og Petter Solberg i VM.

Tommy Rustad kjører EM i Rallycross med en VW Polo for HTB-Marklund Motorsport. Tommy var helt overlegen denne helgen og vant! Han har virkelig fått smaken på suksess og gull.

Tommy kjørte jevnt og godt i de innledende omganene. Etter de fire omgangene ledet Tommy med god margin og sikret seg pole position i første semifinale. I semifinalen tok Tommy starten og ledet kontrollert fra start til mål. Tommys tid i denne semifinalen var dagens raskeste finaletid, inkludert VM. Med seier der sikret han også pole position i finalen. Tommy tok starten også i finalen og kjørte kontrollert inn til seier!

– Det er teamet, det er bilen, det er sponsorene, sier en rørt Tommy Rustad. Alt funket som det skulle, jeg har ikke ord. Takk alle sammen!

Tommy fikk maks utelling av poeng denne helgen, og leder EM sammenlagt med 6 poeng over franskmannen Jérôme GROSSET-JANIN og med 30 poeng foran den finske føreren Joni-Pekka RAJALA som ligger på 3. plass.

Resultat Lånke:
1. plass                 Tommy RUSTAD
2. plass                 Joni-Pekka RAJALA
3. plass                 Janis BAUMANIS
4. plass                 Jérôme GROSSET-JANIN
5. plass                 Oliver O’DONOVAN
6. plass                 Frode HOLTE

Neste EM-runde er i Spania 18.-20. september.