Tommy vil vinne på favorittbanen

Førstkommende helg er Tommy Rustad tilbake på favorittbanen, da kjøres andre runde i årets Europamesterskap i rallycross på Lånkebanen i Trøndelag. I 2015 ble Rustad europamester, da vant han den norske runden nettopp på denne banen.

 

-Jeg har skikkelig godfølelse for denne banen sier Tommy, som også kan fortelle at det i år er 30 år siden han kjørte sitt første løp på Lånke, det var åpningsløpet på den nye banen på Hell.

 

Peugeotføreren fikk en litt vanskelig start i årets EM. I den første runden i Spania var det forskjellige forhold som spilte inn, likevel fikk teamet bekreftet at ting også fungerer som det skal. – Både bilen og teamet er bedre enn resultatet i Spania tilsa, men vær og andre hendelser gjorde at vi ikke hadde marginene på vår side, selv om vi hadde en siste omgang helt i toppen. Vi har forberedt oss godt før denne helga, blant annet har vi gjennomført omfattende testing, forteller Tommy, som kjører en Peugeot 208 RX Supercar for HTB Racing og Albatec Racing. Han innrømmer at han gjerne tar årets første seier på hjemmebane.

 

Hadelendingen gleder seg til å underholde et stort hjemmepublikum. – Både arrangør og publikum er fantastiske, ingen ting er som blide trøndere, sier Tommy, som kan bekrefte at det er langt fram til en europamester er kåret. – Men konkurransen er tøff, og jeg har ingen stor tabbekvote å ta av dersom jeg skal være med å kjempe om edelt metall, sier han.

 

 

Resultater 1.runde ERX Supercar

 1. Anton Marklund (S)
  2. Tamás-Pál Kiss (H)
  3.       Oliver O`donovan (IRL)
  4.       René Muennich (D)
  5.       Derek Tohill (IRL)
  6.       Henning Solberg (N)

Europamsterskapet i Rallycross Supercar 2017 (etter 1 av 5 løp)

1.Anton Marklund (S) 30 p

2.Tamás-Pál Kiss (H) 22 p

3.Oliver O`donovan (IRL) 18 p

4.Thomas Bryntesson (N) 17 p

4.René Muennich (D) 17 9

6.Robin Larsson (S) 16 p

7.Tommy Rustad (N) 15 p

8.Henning Solberg (N) 14 p

9.Alexander Hvaal (N) 13 p

9.Derek Tohill (IRL) 13 p