Toppmøte i Romjulsrally


De har hatt hver sine epoker som NM-konger i rallysporet. I dag møttes Henning Solberg og Mads Østberg i Romjulsrally på Elverum, begge med svært rutinerte kartlesere ved sine sider.

Henning Solberg tok ikke mindre enn fem NM-titler på rad i toppklassen fra 1999-2003, mens Mads Østberg ble mester fire ganger i perioden 2007-2011. Begge har også lange karrierer i rally-VM, Østberg fortsatt som en av verdens beste.  I dag stilte Henning med sin gode gamle Mitsubishi Lancer og Cato Menkerud i kartleserstolen i Romjulsrally. Mads Østberg stilte med like rutinerte Ola Fløene i sin nyere Ford Fiesta R5. I kulissene lurte også Anders Grøndal som har hele 12 NM-gull i henholdsvis rally og bakkeløp. Anders hadde Roger Eilertsen i kartleserstolen i sin Ford Fiesta R5.


Anders Grøndal/Roger Eilertsen endte på 3. plass.

Den som trakk det lengste strået var superveteran Henning Solberg. Med sin Mitsubishi Gr. A Evo 6.5 var han 10 sekunder foran Østberg mål.

-Det var utrolig morsomt å kjøre denne bilen igjen. Den går noe utrolig rett frem, sa Henning som uten tvil ble publikumsfavoritt på Elverum.

-Hadde det vært glattere hadde du ikke hatt en sjanse, sa Mads Østberg, som dessuten ble hemmet av en løs turbo på SS2.

-Det skjer stadig at en turoboslange løsner, men at hele turboen løsner har jeg aldri opplevd før. Det var en ny erfaring, sa Mads som bestemte seg i siste liten for å kjøre de fire fartsetappene på Elverum.

På en tredjeplass endte Anders Grøndal. Han var 9.9 sekunder bak Østberg i sin Ford.


To generasjoner Solberg – Oscar og Henning.

Ungdommen var representert med Oscar Solberg som endte på en 4. plass totalt i sin Subaru Impreza. Han hadde Patrick Barth i kartleserstolen og var 42,4 sekunder bak pappa Henning i mål.

Rundt 60 førere stilte til start i Romjulsrally

Det var rundt 60 biler som startet i løpet som hadde base på Starmoen der det var rundt fem minusgrader. Det var god issåle på veiene, men snø er det lite av også på Elverum.

 

Resultater Romjulsrally:

http://www.romjul.no/resultater2/9