Tore «Flipper» Finbråten har gått bort

Tore «Flipper» Finbråten er død. Det triste budskapet har nådd hans mange venner i bilsportmiljøet, et miljø som Tore var svært sentral i på 70- og 80-tallet.
 
Tore Finbråten var født 28. januar 1944 og ble 74 år gammel. Han gjorde seg først kjent som NSU-fører med en rekke gode resultater i baneløp både på is, grus og asfalt tidlig på 70-tallet.
 
Etter hvert slo han seg på rallycross-bølgen og ble en konkurrent til blant andre Martin Schanche. Også Flipper satset her på Ford Escort. Han kjørte en rekke løp her hjemme, i Sverige, men også rundt i Europa. Flere EM-runder fikk han også med seg.
 
Han avsluttet sin mest aktive karriere midt på 80-tallet, men la ikke hjelmen helt bort. I 1998 dukket han opp i baneracing i en Ford Sierra som han kjørte to-tre sesonger med.
 
Tore «Flipper» Finbråten var en profil i rallycrossmiljøet i sin tid. Han var en fører som ikke gjorde mye ut av seg, men som alle likte. En tvers gjennom real og trivelig kamerat vil nok de som var i miljøet sammen med ham betegne ham som. Selv om han var litt beskjeden av seg, så var han er utrolig god historieforteller når han kom i gang. Det er mange som vil savne Flipper.
 

Våre tanker går til familien og vi lyser fred over Tore Finbråtens minne.

Hallgeir Raknerud

Flipper på toppen av pallen. Ved hans sider Ragnar Forsberg og Dagfinn Larsen.