Toyota bekrefter WRC-satsing

TMG Yaris WRC Test
Det har vært en dårlig bevart hemmelighet, og nå er det bekreftet: Toyota kommer tilbake for fullt i rally-VM fra 2017 med en Toyota Yaris WRC.

Toyota har selv utviklet sin nye rallybil ved sin motorsportsavdeling i Köln i Tyskland. Avdelingen som svenske Ove Andersson i sin tid bygget opp for bilgiganten. Det var også derfra Toyotas forrige storhetstid i rally ble derevet, først med Celica og deretter Corolla.

Det var på en poressekonferanse i Tokyo i går at president for Toyota Motor Corporation Akio Toyoda offisielt bekreftet planene.

Det har allerede vært gjennomført tester både på asfalt og grus med bilen i Europa.
Flere unge sjåfører har allerede testet bilen og franskmannen Eric Camilli, 27, har blitt valgt som første medlem av en junior førerutviklingsordningen utformet med mål om å utvikle fremtidens stjerner.

Eric vil gjennomføre utviklingsprogram sammen med fjorårets Rally Korsika-vinner Stéphane Sarrazin, som også kjører for Toyota i FIA World Endurance Championship, og finske Sebastian Lindholm.

Toyota har allerede gjort come back i rallysirkuset med en lanseringen av sin GT86 CS-R3 kunde-rallybil, bygget i henhold til FIA R3 forskrifter.