Travel helg

hunsbedt_ned.jpgBilsportsesongen starter for alvor helgen 2.-4. mai. Blant annet med både EM- og NM-åpning i rallycross, NM-runde i rally og en rekke andre løp.

Rally: 4. NM-runde, Rally Sørland

Fredag og lørdag kjøres årets fjerde NM-runde i rally, Rally Sørland. Dette er årets første runde på barmark. Tidligere er vinterløpene, Mountain Rally, KNA Raly Finnskog og Numedalsrally kjørt.

Arrangør er Kristiansand Automobilklubb (KAK)

Arrangørens Internettside

Løpets lengde: 322 km hvorav 145 km er fordelt på 9 fartsetapper.

Løpets start: Fredag 2. mai Mandal, Bankebroa kl. 19.00

Målgang: Lørdag 3. mai Mandal sentrum, første bil kl. 15.23

NRK1 sender 30 min fra Rally Sørland kl. 23.20 på søndag.

Rallycross: 1. NM-Runde, Lånke Motorsenter Stjørdal

Årets første NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Lånke Motorsenter i Stjørdal i Trøndelag. Mesterskapet omfatter de tre supernasjonal-klassene, inntil 1600 ccm, 1600-2000 ccm og over 2000 ccm.
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her
Poengstillinger fra NM 2007 finner her

Rallycross 1. EM-runde, Lousada, Portugal

Førstkommende helg kjøres årets første runde i EM i rallycross i Lousada i Portugal.

Kjell Arne Smerud, Citroën Xsara

Sverre Isachsen var best av de norske i fjorårets mesterskap med 4. plass, bak svenskene Lars Larsson, Kenneth Hansen og Andreas Eriksson.

NRK2 sender fra EM-runden i Portugal i NRKs Motorkveld mandag kl. 19.30.
Den norske EM-runden kjøres på Momarken Bilbane 28.-29.  juni.

Generell informasjon om internasjonal rallycross

Karting: 1. EM-runde, Angerville Frankrike
Første EM-runde i karting kjøres i Angerville i Frankrike denne helgen.

I klassen KF1 deltar Thomas Eidjord fra KNA Varna.  Det er 44 førere fra 13 forskjellige nasjoner påmeldt i klassen.
Tomas Eidjord er med i Norges Bilsportforbunds elitegruppe.

I klassen KZ2 deltar Christian Krognes, Kenneth Østvold, Steffen Lundanes og Espen Liseth. I denne klassen er det nærmere 100 deltagere.
Mer informasjon om løpet

Baneracing: 1. runde Euroserien Formel Renault 2.0

Pål Varhaug fra NAF Gjesdal Motorsport kjører årets første runde i Euroserien i Formel Renault 2.0 på Spa Francorchamps i Belgia. Pål endte på 2. plass i det åpne sveitsiske mesterskapet i fjor, og ligger på 2. plass i det åpne italienske mesterskapet etter første runde i år. Det er ikke mindre enn 43 førere som er påmeldt i Euroserien.

Pål Varhaug er med i Norges Bilsportforbunds elitegruppe.

Pål Varhaug kjører for teamet Jenzer Motorsport
Mer om Euroserien i Formel Renault 2.0

Varhaugs hjemmeside
Baneracing: 2. runde STCC, JTCC og Carrera Cup, Sturup

Årets 2. runde av STCC med blant annet JTCC, Radical og Porsche Carrera Cup som gjesteklasser kjøres på Sturup ved Malmø i helgen.

Tommy Rustad og Thomas Schie kjører i STCC med henholdsvis Volvo og Chevrolet. I første runde endte Schie på 8. plass og Rustad på 10. plass.
Roar Lindland er med i Carrera Cup. Bjørn Vidar Brynildsen deltar i JTCC med Ford Fiesta.

NRK1 sender finalen i STCC direkte på søndag fra kl. 14.55.
STCC på nett

Baneracing: 1. runde DTC, Jyllandsringen
Petter Granlund fra KNA Oslo kjører årets første runde i det danske DTC-mesterskapet kjøres på Jyllandsringen denne helgen. Dette er samme type biler som kjøres i STCC. Petter Granlund kjører en Peugeot 407 for teamet Arts Racing. I fjor vant Granlund Renault Clio Cup i Danmark.

Mer informasjon om DTC

Petter Granlunds hjemmeside
Arts Racings hjemmeside

Baneracing: 2. runde Renault Clio Cup, Belgia
Stian Paulsen fra KNA Indre Ytre Østfold kjører i helgen andre runde i Renault Clio Sport Cup i Belgia. Løpet kjøres på Spa Francorchamps. Paulsen ligger på en 10. plass sammenlagt etter de to finalene i første runde, og på 6. plass i junior-cupen.

Mer informasjon om Renault Clio Sport Cup

Stian Paulsens hjemmeside

Baneracing: 1. runde VW Polo Cup Danmark, Jyllandsringen

Thomas Faraas fra KNA Oslo kjører første runde av den danske VW Polo Cup på Jyllandsringen i helgen. Faraas vant den svenske JTCC-serien i fjor.