Travel kick-off weekend for Andreas Bakkerud

Rallycross photos © QNIGAN.COM 2014
For første gang i historien skal det denne sesongen kjøres et VM i rallycross. Bergenseren Andreas Bakkerud er en av favorittene, og stiller til start i sin nye Ford Fiesta ST SuperCar. Denne helgen kjører han 4000 km for å hente løpsbilen til Bergen, slik at sponsorer og supportere får være med når årets design og planer lanseres.

– Det er de som har lagt grunnlaget for at jeg kan stille til start. Jeg er utrolig stolt over å ha klart å få til denne satsningen med så mye støtte fra Bergen, sier en ydmyk Andreas Bakkerud.

 

Bakkeruds nye løpsbil ankommer Bergen på fredag, og blir knappe 48 timer i byen før den igjen forlater landet. Programmet for millionbilen og rallycrossfører Bakkerud er imidlertid hektisk: – Vi har en lukket og eksklusiv visning for mine 25 bergenspartnere på Fløien på fredag ettermiddag. Senere på kvelden samler vi alle venner, sponsorer og supportere til en felles kick-off fest på Lille Ole Bull nede i byen, forteller Bakkerud som gleder seg mest til Lørdagen: – Hele dagen vil bilen være utstilt på Kverneland Bil på Minde.

Over 1700 er invitert på vår Facebook event, og nærmere 200 har bekreftet at de kommer så langt. – Jeg drømte selv da jeg var liten om å få sitte i en ekte racerbil, og alle som vil skal få muligheten til å prøvesitte min bil på Lørdag, lover Bakkerud og oppfordrer de motorinteresserte i Bergen til å ta en tur innom med familien.

 

Bakkerud er også stolt over å kunne fortelle at hele hans personlige budsjett denne sesongen er fra lokale firma med tilknytning til Bergen og presiserer at dette ikke hadde vært mulig uten hans trofaste lokale sponsorer og partnere:

– Vi har bevist at vi kan nå ut på høyeste nivå i verden fra Bergen. Dette er starten på et nytt eventyr-kapittel i min karriere. Nå har jeg tatt enda et steg nærmere drømmen som helt siden ni årsalderen har vært å bli en av verdens beste motorsportutøvere, forteller Bakkerud.

 

Familie og venner stiller opp for å bringe løpsbilen de totalt 4000 km tur/retur Stockholm hvor årets team, Ford Olsbergs MSE har sin hovedbase.

– Det blir første gang jeg selv også får se årets bil helt ferdig!

Bilen er en Ford Fiesta ST Supercar. Med firehjulstrekk og nesten 600 hestekrefter er dette verdens raskeste Fiesta, og vi skal klare 0-100 km/t på under to sekunder, gliser en spent Bakkerud.

 

Denne helgen blir bilen imidlertid stående stille, og kun for utstilling.

– Alt er nytt, og vi reiser rett ut i Europa i neste uke for å starte testingen og de sportslige forberedelsene. Ved første oppstart av bilen vil det være minimum 5-6 ingeniører med. Det er det ikke rom for i budsjettet vårt enda, så vi får ha kjøringen til gode til vi kommer hjem for å feire gullet til jul, avslutter Bakkerud spøkefullt.

 

Sesongen starter 3-4. Mai i Portugisiske Montalegre