Travle dager for bursdagsbarn

pal_trening2.jpgDet er travle dager for bursdagsbarnet Pål Varhaug. I dag fyller han 19 år, og allerede nå legges grunnlaget for suksess i sommerens GP3-mesterskap.

Pål Varhaug fra Ålgård i Rogaland skal denne sesongen kjøre det helt nye GP3-mesterskapet, som er kun to hakk under Formel 1, og jobber derfor hardt om dagen for å være best mulig forberedt.

-Jeg trener mye fysisk, og skal snart også på en treningsleir med mitt team, Jenzer Motorsport, i Sveits. Der skal vi opp i alpene og ligge i hardtrening over flere dager med den personlige treneren Otmar Keller og den profesjonelle racerføreren Marcel Fässler. Fysisk trening er ekstremt viktig i formelbilsracing, som kanskje er den fysisk mest krevende bilsportsgrenen av dem alle. Spesielt nakke, armmuskler og kondisjon er viktig, forteller Pål Varhaug.

Sponsorjobbing
I tillegg til fysisk trening bruker også Pål Varhaug og hans støttespillere mye tid på å skaffe nye samarbeidspartnere foran årets satsing i GP3.

-Det er avgjort at Pål skal kjøre hele GP3-mesterskapet, men jo bedre budsjett vi får jo større sjanser er det for å lykkes. GP3 vil bestå av så gode team og førere at det er de små detaljene som vil avgjøre, og vi jobber svært hardt med å få på plass et så bra budsjett som mulig. Reglementet i GP3 er veldig strengt i forhold til testing, og det er også bare en halvtimes trening foran hver kvalifisering, så her gjelder det å være best mulig forberedt når man kommer til banene. Vi har en plan i forhold til hvordan Pål kan være svært godt forberedt, og vi jobber veldig analytisk for å legge alle forhold best mulig til rette. Men det koster penger å forberede seg også, forteller far og manager Jardar Varhaug.

Pål Varhaug er allerede en del av Norges Bilsportforbunds elitesatsing, og følges der tett opp av blant annet fysiske trenere og kostholdseksperter. Ønsket er å knytte slike nøkkelpersoner enda tettere opp mot satsingen i GP3, samt å få mest mulig kjøretrening i løpet av året.

-Jeg føler jo at jeg er i en helt unik posisjon i norsk sammenheng denne sesongen. Det er første gang en nordmann skal kjøre på et så høyt nivå for et konkurransedyktig team. Jeg har alle muligheter for å lykkes i GP3, og gjør jeg det er jeg plutselig i en situasjon hvor Formel 1 er veldig realistisk. Så den riktige støtten i år kan være veldig viktig for at jeg kan bli Norges første Formel 1-fører, sier Pål Varhaug.

Mye oppmerksomhet
Det er ikke mange ukene igjen før de første testene i GP3 starter, og det blir spennende å se alle de unge talentene på banen sammen. Varhaug skal kjøre mot førere som danske Michael Christensen, Esteban Gutierez fra Mexico og Alexander Rossi fra USA, som sammen med Pål alle regnes blant de mest lovende racingtalentene i verden.

Alle de gode sjåførene vil gjøre at GP3 vil få mye oppmerksomhet i internasjonalt denne sesongen, og med tanke på at løpene går sammen med Formel 1 vil Pål Varhaug kjøre foran hundretusenvis av tilskuere og mange millioner TV-seere. Det jobbes også med å få sendt GP3 på norske TV-kanaler, og sannsynligvis vil løpene bli sendt på Viasat Motor sammen med blant annet Formel 1. At Formel 1-sesongen i år ser ut til å bli svært spennende med comeback av Michael Schumacher, Fernando Alonso i Ferrari, Jenson Button i McLaren, flere nye team og mange nye regler, er selvsagt også positivt for interessen rundt 19-åringen fra Ålgård.

Bilen på plass hos teamet
Den nye GP3-bilen til Pål Varhaug står nå hos Jenzer Motorsport i Sveits. Selv om bilen ble levert nærmest ferdig fra konstruktøren Dallara blir den nå plukket fra hverandre i minste detalj slik at teamet skal lære seg mest mulig om bilen. Motorene, som er bygget av Renaults Formel 1-team, leies ut til teamene, og turbo-motorene på 2,0 liter blir delt ut til teamene etter en loddtrekning. Pål Varhaug reiser sørover for å ha møter med Jenzer Motorsport allerede denne uken.

I tillegg til jobbing med fysisk trening og sponsorarbeid, har også Pål Varhaug lansert en ny nettside på palvarhaug.com, hvor det blant annet er linker til alle Pål sine kanaler i ulike sosiale medier.

-I tillegg til hjemmesiden min vil jeg satse mye på sosiale medier denne sesongen, så de som er interessert kan også følge meg på Twitter, Facebook, og vi har også opprettet en egen seksjon på Youtube med videoer, forklarer Varhaug.