Tre nye gullratt utdelt


Tre bilsportsutøvere ble denne uken tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Atle Ramberg, Christian Sandmo og Glenn Rumohr Granum fikk sine utmerkelser på tirsdag.

 

 

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Det var en fin blanding som spant seg fra de to eldste gjenlevende «Gullratterne» Ingar Engan (85) og Kjell Gudim (84) via far og sønn Ola og Tommy Rustad og ned de yngre utøvere som 23-åringen Glenn Rumohr Granum.
Under kvelden kunne tre nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben, og motta sine Gullratt av NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Atle Ramberg (55) fra KNA Varna og Hobøl, var en av dem som fikk utmerkelsen. Han kan vise til en rekke gode resultater i baneracing. Han har siden 2010 blitt norgesmester i historisk racing hele seks ganger, sist i fjor.

Christian Sandmo (26) fra Bødalen i Røyken, som kjører for NMK Trøgstad, er mildt sagt arvelig belastet. Etter at den unge rallycross-føreren mottok sitt gullratt på tirsdag kan Sandmo-familien smykke seg med tre gullratt i tre generasjoner. Farfar Roy og pappa Johny har begge fått samme utmerkelse, og familien er den første med Gullratt i tre generasjoner. Alle tre var til stede under utdelingen.
Glenn Rumohr Granum (23) fra NMK Modum & Sigdal og Noresund fikk gullrattet for sine prestasjoner i karting. Rumohr Granum har tre NM-titler og flere sølv og bronse-medaljer på de ti årene han har kjørt.

 

Med disse tre er det nå 128 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.


Tre generasjoner Sandmo. F.v. Roy, Christian og Johny.

 

De tre som fikk Gullrattet på tirsdag var:

Atle Ramberg, 55 år, KNA Varna
Christian Sandmo, 26 år, NMK Trøgstad
Glenn Rumohr Granum, 23 år, NMK Modum & Sigdal