Tredje strake for Steve Røkland

S_Rokland_16_numedal
Sammen med sin Svenske kartleser Patrik Barth kjørte Steve Røkland sin Peugeot 208 R2 inn til nok en overbevisende seier i klassen for internasjonale biler med tohjulstrekk.

 

Løpet Numedalsrally hadde som vanlig base i Rødberg i Numedalen, arrangøren kunne nok en gang presentere over 100 km med fantastiske vinterveier.

– Det er alltid gøy å komme til Numedalen for å kjøre rally, hele bygda er engasjert og det er utrolig sjeldent at det ikke er suverene vinterforhold her sier Røkland.

 

Steve som har hatt en fantastisk sesongåpning med å vinne begge de to foregående NM rundene med soleklar margin måtte finne seg i å være favoritt til seieren også denne gangen, i de to foregående NM rundene har han plassert seg blant de tre beste på totallisten noe som nesten burde være umulig på vinterføre i en bil kun med forhjulstrekk og 1600ccm motor uten turbo.

 

Etter to etapper inklusive den legendariske og utrolig raske Smådøl Nord var ledelsen på 1 min 20 sekunder før de kjørte inn til dagens første service, her ble det kun gjort rutinemessig sjekk av bilen før de reise ut på de tre neste etappene.

 

På disse tre etappene er de igjen raskest og ledelsen inn til dagen andre og siste service har økt til hele 2 min 23 sek, på denne servicen blir det bare gjort små endringer på bilen og på vei ut fra service får de beskjed om at  ss6 har blitt strøket av årsaker arrangøren ikke kan for så da er det bare to etapper igjen av dette fantastiske løpet.

 

Siste etappe er igjen den fantastiske Smådøl, denne gang motsatt vei. I dette rallyet legger de sammen tidene fra  Smådøl nordover (ss2) med Smådøl sørover (ss8), den som sammenlagt er raskest vinner en ekstra premie og kan kalle seg Smådølkonge 2016.

Til tross for at de tar igjen bilen som startet foran og at de blir noe hindret av dette kjørte de allikevel fort nok til å være raskeste 2wd på denne 26 km lange etappen, dermed ble Steve for andre gang Smådølkonge for førere med internasjonal bil og 2wd, Patrik derimot fikk denne prisen for første gang.

– Dette løpet går inn i minneboka som et meget godt gjennomført løp, vi har kjørt fort og pushet oss selv litt men allikevel har det gått som på skinner uten noen som helst ”tilbud”, dette løpet er et av de raskeste i hele NM og i slike høye hastigheter kan ting gå virkelig galt, heldigvis holdt vi oss utenfor problemer sier en meget godt fornøyd Steve som nok en gang takker sine trofaste mekanikere og hjelpere Rune Kristiansen og Geir Bjørklund, disse gjør en fantastisk jobb sier han.

 

Steve og Patrik vinner altså sin klasse, marginen til neste bil i klassen er 3 min 29 sek. Nok en gang blir de raskeste ekvipasje med tohjulstrekk og igjen en topplassering på totallisten med 5 plass totalt kun slått av 3 stk R5 og en S2000 bil.

 

Neste planlagte løp er ERC Junior løpet Cirquit Of Ireland som går i området rundt Belfast i Nord-Irland. Løpet blir sesongåpning for serien ettersom vinterløpet Rally Liepaja som skulle vært kjørt i midten av februar ble avlyst på grunn av dårlige forhold som følge av mildvær.

 

Foto: Geir Andre Ånnestad