Tredje strake for Veiby

Ole Christian Veiby og hans kartleser Jonas Andersson kjørte inn til sin tredje NM-seier på rad da de gikk til topps i Rally Hedemarken på lørdag.

Veiby har kun fullført de tre NM-rundene Grimstad, Sørlandet og Hedemarken, men det holdt også til NM-sølv bak Frank Tore Larsen. Veiby startet også i KNA Rally Finnskog, men måtte bryte. Den sterke sluttspurten gjorde imidlertid at han knep sølvet ett poeng foran Marius Aasen. Man kan si at totalt ni power stage-poeng mot Aasens 7 gjennom året ble avgjørende. Marius Aasen og Merlene Engan Aasen endte for øvrig på andreplass på lørdag i sin Skoda, 23,3 sekunder bak Veiby. Aasen noterte bestetid på fem av de 12 fartsetappene som ble kjørt. Opprinnelig skulle det vært 14 etapper men på grunn av høy hastighet ved første gjennomkjøring ble både SS9 og 10 sløyfet andre gang.

I Rally Hedemarken, som i forrige runde på Sørlandet, var det Frank Tore Larsen, som denne gangen hadde Torstein Eriksen i kartleserstolen som åpnet best. På fredag kveld i skumringen var han 7.5 sekunder raskere enn Veiby på den 10,8 km lange etappen Ekeberg. Men allerede på SS3 lørdag morgen fikk Larsen problemer. En punktering som førte til skader på høyre hjørnet foran på hans VW Polo gjorde at han måtte bryte.

Fra og med SS3 var det derfor Veiby og Aasen det skulle stå om. Aasen hadde en god periode og vant både SS6, SS7 og SS8, men det var små marginer og han lå 21,6 sekunder bak Veiby etter SS8. Aasen vant også de to siste etappene i løpet, SS13 og SS14.

På en tredjeplass endte Eyvind Brynildsen som gjorde et gledelig innhopp i Skoda Fabia R5 sammen med Veronica Engan. Brynildsen var 19 sekunder bak Veiby, og i det som også ble en artig søster-duell mellom kartleserne Marlene og Veronica.
Lars Martin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl endte på fjerdeplass fulgt av Andreas Wiik/Tormod Kvisler.
Anders Grøndal og Marius Fuglerud fikk problemer allerede fredag kveld og var aldri med i tetkampen denne gangen. De endte på en 6. plass totalt.

I klassen for internasjonale 2WD-biler var Steve Røkland allerede klar mester før finalen på Hamar, og for en gangs skyld brøt han denne gangen. Dermed ble det seier til Morten og Merete Storsveen, som også sikret NM-sølvet. Bronsen gikk til unge Markus Bakken og Hedda Turvoll Lien.

I nasjonal 4WD var Håkon Sveen Frøslig mester før finalen, og han stilte i R5-klassen på lørdag. Den som ble best i nasjonal 4WD var Petter Sæves Waskaas og Henrik Ø. Johannessen som kjørte sin Mitsubishi Lancer inn til 7. plass totalt. NM-sølvet gikk til Thomas Kvam, mens Morten Gravermoen tok bronse.

I nasjonal 2WD var Olav Fredriksen mester etter Rally Sørland, men han på plass og han kjørte raskest av alle også på lørdag. Fredriksen og kartleser Ole Thomas Westby kjørte så bra at det ble 8. plass totalt på Volvo-duoen.
NM-sølvet i denne klassen tok Mats Peder Hvambsahl, mens Lars Johan F. Strand tok bronse.