Tredje strake seier for Aasen

Denne helgen sikret Marius Aasen og kartleser Marlene Engan seg deres tredje strake seier i deres Ford Fiesta ST i den siste SM-runden i Sverige, Kolsvarrundan.

– Det har vært et vanskelig og krevende løp. Vi har hatt en del småproblemer underveis, så det å sikre seier til slutt – føles utrolig godt, sier Marius Aasen.

Kolsvarundan, var et to-dagers løp med base i byen Köping og bestod av 10,7 mil med fartsetapperfordelt på åtte spesialstrekninger. Løpet startet fredag kveld med en etappe på litt over 5 km som gikk to ganger, hvorav den ene gikk i mørket.

Duoen fra NAF Motorsport Asker og Bærum kjørte rolig og kontrollert på SS 1, men på SS 2 skulle Aasen allerede tidlig få problemer.

– Tidlig på prøven knakk toppen på høyre framdemper, og vi måtte bare kjørte ut prøven. Heldigvis var det service rett etterpå så vi fikk byttet toppmonteringen der. Vi tapte en del tid på den prøven, så vi fikk en litt uheldig startposisjon for dag to, forklarer Aasen.

Dag to var delt opp i to deler og det skulle kjøres tre etapper to ganger. Første runden gjennom fant ikke duoen helt flyten, og slo i stykker skliplata på bilen. Etter service bestemte de seg for å vise svenskene hva også de kunne og kjørte et knalltøft løp andre gangen igjennom.

– Det er moro å se at vi slo vår egen tid på hver prøve andre gangen gjennom. På den lengste og siste prøven på over 2 mil, slo vi får egen tid med hele 17,7 sekunder, sier en fornøyd 20-åring.

Aasen deltok i den svenske runden for å få enda mer kjøretrening, og han har virkelig fått kjenne på de svenske veiene.

– Helt annerledes veikarakter og startposisjonen mye lenger bak i løpet har vært noe av det mest utfordrende for meg. Det har vært krevence veier med mye kombinasjoner og glatte partier, men veldig lærerikt. Jeg kjører gjerne i Sverige igjen, avslutter Marius Aasen.