Tredje strake seier

Moller_14
Møller Bil Motorsport kjørte inn til sin tredje strake seier i det tyske VLN-mesterskapet da de vant sin klasse under lørdagens løp på Nürburgring Nordschleife.

 

Teamet, med førerne Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, vant det siste løpet i fjor og det første løpet de kjørte i årets sesong. Denne helgen var det klart for årets andre løp for det norske racingteamet, og nok en gang ble det seier i klasse SP3T for biler med toliters turbomotorer.

 

– Vi er inne i en flytsone nå, hvor alt fungerer meget bra. Vår Audi TT går som ei klokke, alle mekanikerne gjør en strålende jobb og nok en gang hadde vi perfekte depotstopp. Vi er også tre jevne sjåfører, som kjører fort og feilfritt, forteller Håkon Schjærin.

 

Møller Bil Motorsport har alltid med seg noen gjestemekanikere i tillegg til den faste mekanikerstaben bestående av Leif Erik Vik, Ted Trønnes, Stian Skårsmoen og Anders Lindstad. Denne gangen kom gjestemekanikerne fra Møller Bil Ålesund og Møller Bil Örebro.

 

Lørdag morgen kjørte Møller Bil Motorsport inn til andretid i en jevn kvalifisering. Etter en litt rotete start falt teamet ned til tredjeplass, men et perfekt depotstopp gjorde at de norske sjåførene kom seg opp til andreplass igjen. Etter hvert fikk imidlertid lederbilen problemer, og Schjærin, Gulbrandsen og Østvold kunne kjøre inn til en soleklar seier.

 

– Det var veldig jevnt i første halvdel av løpet, men så fikk noen av konkurrentene våre problemer. Det var jo litt heldig for oss, men jeg er helt sikker på at vi hadde slått dem i dag uansett. Vi hadde også den raskeste rundetiden i løpet og de raskeste depotstoppene.

 

Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er allerede om to uker, da årets sekstimersløp går av stabelen. Da stiller teamet med fire sjåfører, og som i fjor skal Anders Lindstad bytte ut mekanikerdressen med en kjøredress.