Tredjeplass i Skoda-debut

O_Veiby_600_13_04
Ole Christian Veiby kjørte inn til en sterk tredjeplass under Rally Hedemarken.

Dette var Kongsvinger-guttens debut i klassen for trimmede biler med firehjulstrekk. I sin Skoda Fabia S2000 kjørte han og kartleser Anders Jæger meget solid, og hadde en fin progresjon gjennom hele løpet – og avsluttet med å vinne den siste etappen.

– Det var rett og slett rått å kjøre denne bilen. Den er utrolig ”grom” og lettkjørt. Jeg føler at det på mange måter var mitt første ordentlige rally, sier 18-åringen, som tidligere har kjørt en langt motorsvakere Ford Fiesta ST i ungdomsklassen.

– Det var mye nytt for meg i helga. Ny bil, nytt løp og ny kartleser. Derfor bestemte vi oss for å åpne litt forsiktig for å føle oss litt frem og finne rytmen. Vi tok det meget rolig på de to etappene fredag kveld, og kjørte inn til to femtetider. På lørdag synes jeg vi hadde veldig fin progresjon og bygde tempoet for hver etappe. Jeg sa på forhånd at jeg ikke var så opptatt av resultatet. Målet var å ha fin utvikling gjennom løpet – og det hadde vi så absolutt. At vi avsluttet Rally Hedemarken med å vinne den siste etappen, er utrolig kult, sier Ole, som bare hadde de mer rutinerte rallyførerne Anders Grøndal og Frank Tore Larsen foran seg på resultatlista.

– Etappen gikk inne på en motorbane, og Anders og Frank Tore forsøkte å legge litt press på meg med å si at den etappen burde jeg vinne som har kjørt så mye rallycross. Derfor var det ekstra moro å klare det.

I sommer har Ole i første rekke satset på rallycross. Han har ikke kjørt rally siden i mars, og bilsporttalentet legger ikke skjul på at det var litt uvant å sette seg inn i en rallybil igjen.

– Det tok litt tid å komme skikkelig inn i det igjen, men jeg synes likevel at det gikk greit. Anders (Jæger) og jeg samarbeider bra i bilen. Selv om jeg på forhånd ikke var så opptatt av plasseringen i løpet, hadde jeg et håp om å komme inn blant topp fem. At vi skulle komme på tredjeplass, er utrolig moro. For vi har mer inne. Nå gleder jeg meg til å kjøre Rally Telemark, sier han.

Med helgens tredjeplass har han også sørget for å få A-seeding, som igjen betyr at han er blant de første bilene som starter. Det står i sterk kontrast til at han i mars var blant de sist startende.

– Moro at jeg skaffet meg seeding allerede i det første løpet hvor jeg hadde muligheten til det, poengterer han.

Før NM-avslutningen i Telemark 4. oktober, skal Ole neste helg tilbake til røttene og kjøre NM-avslutningen i crosskart. Det var nemlig i denne motorsportgrenen han startet karrieren.

– NM-avslutningen foregår på Krabyskogen utenfor Gjøvik. Det skal bli moro å kjøre litt crosskart igjen, sier han med et smil.