Tredjeplass til Henning

H_SOlberg_14_pall
Henning Solberg ble publikumsfavoritt i Arvika da han på Kr. Himmelfartsdag kjørte inn til 3. plass i andre runde av den svenske RallyX-serien.

Henning hadde en sklikkelig oppvisning i finalen og var nær ved en kjempesmell i rekkverket ved utgangen av alternativsporet.

-Det var nære. Jeg så autovernet komme nærmere og nærmere og tenkte at her gjelder det å få ut bakenden på bilen. Heldigvis gikk det rimelig bra, sier Henning som med alle fire hjulene intakt kunne kjøre inn til 3. plass.

Vinner ble Johan Kristoffersson foran Sebastian Eriksson. Daniel Holten kjørte inn til 4. plass.

Ole Chr. Veiby var også med, og kjørte sitt andre løp i SuperCar. Selv om arrangementet var en rallycrossfest, ble det aldri den store festen for Ole Christian Veiby. Volkswagen Dealer Team-føreren måtte tilslutt bryte semifinalen med drivakselproblemer.

 

– Nei, dette ble ikke som jeg håpet. Jeg sleit med bilen i hele dag, men det er sånn som kan skje i motorsport, sier 17-åringen.

Selv om han er skuffet på egne vegne, er han desto mer glad på teamets vegne. Teamkamerat Johan Kristoffersson var i en klasse for seg på Westombanen i Arvika. I sin VW Polo var det ingen som var i nærheten av å tukte Arvika-mannen på hans hjemmebane i klassen Supercar.

– I alt det kjedelige, er det godt å se hvor godt Polo´n fungerer. Dette var mitt siste løp i VW Scirocco, og neste SM-runde sitter også jeg i samme bil som Johan. Den ble dessverre ikke klar til konkurransen Kristi Himmelfarstdag, men er garantert klar til Strängnäs 26. juni. Før det blir det en del testing for å bli kjent med bilen, så til det løpet kommer jeg godt forberedt, slår han fast.

Allerede på oppvarming var det ting som tydet på at løpet i Arvika ikke skulle bli Kongsvinger-guttens løp. Først stoppet bilen, før han fikk den i gang igjen. Deretter vrengte dekket seg av felgen etter et hopp. I den første omgangen fortsatte problemene. En ledningsfeil sørget for at bilen stoppet på nytt og tok seg ikke til mål. Dette var ekstra bittert, for Ole Christian fikk en pangstart på omgangen. Fra dårlig startspor, smatt han opp på andreplass før det ble stopp.

I en den tredje og siste omgangen før semifinalen ble det en massekollisjon i startsvingen. Ole Christian og Sebastian Eriksson unngikk med et nødskrik å bli innblandet, og de kunne kjøre i mål som henholdsvis nummer to og én.

– Men det var ingen god omgang. Bilen var utrolig understyrt, og jeg fikk ikke flyt i kjøringen. Derfor bestemte vi oss for å skifte bakdiff før semifinalen, forklarer han.

Det fungerte bra i to runder, og Ole Christian hadde full kontroll på tredjeplassen, som ville gitt finaleplass. Men etter hopp fikk drivakselen seg en smell, og han måtte bryte.

– Selvsagt er det kjedelig, men det er utrolig moro at Johan vant – og ekstra godt å vite at i neste løp sitter jeg i tilsvarende bil som han vant med, sier Ole Christian Veiby.

 

 

 

Resultat finale, RallyX Supercar

1. Johan Kristoffersson
2. Sebastian Eriksson
3. Henning Solberg
4. Daniel Holten
5. Robin Larsson
6. Peter Hedström

Sammenlagt

1. Sebastian Eriksson, 33
2. Johan Kristoffersson, 30
3. Robin Larsson, 25
4. Henning Solberg, 15
5. Daniel Holten, 15
6. Ole Christian Veiby, 13
7. Tommy Rustad, 9
8. Per Gunnar Andersson, 7
9. Peter Hedström, 4
10. Linus Westman, 3