Tredjeplass til Petter Solberg

petter_s_mexico_12.jpgPetter Solberg og hans kartleser Chris Patterson kjørte inn til 3. plass i Rally Mexico. I tilegg vant de Power Stage og fikk dermed tre ekstra VM-poeng.

-Jeg er veldig godt fornøyd. Spesielt med at vi vant Power Stage. Det er tre poeng ekstra og dermed tok jeg samme antall poeng som om jeg hadde blitt nummer to. Det er poeng som kan bli viktige å ha med seg, sier Petter Solberg etter helgens kjøring.

Petter åpnet løpet best av alle og vant den første publikumsetappen på torsdag kveld (natt til fredag norsk tid). Men ledelsen ble kortvarig da han punkterte etter fire km på fredagens første etappe og tapte 50 sekunder. Han falt tilbake til 13. plass.

Også på lørdag hadde Petter punktering og dessuten litt trøbbel med bremsene. Han lå på 4. plass foran søndagens avslutning. Etter at hans teamkollega Jari-Matti Latvala kjørte av veien og rullet på løpets lengste etappe (54 km) avanserte Petter til tredjeplass på den nest siste etappen.

-Tempoet vårt var bra under hele løpet. Litt skuffet er jeg på grunn av punkteringer og noen annet småtrøbbel, men bilen fungerte perfekt og alt i alt er jeg godt fornøyd. Nå har jeg kjørt på tre forskjellige underlag på de tre første løpene mine i Ford, og jeg må si jeg har følt meg veldig komfortabel på både asfalt, snø og grus, sier Petter Solberg.

Vinner av Rally Mexico ble Sebastien Loeb, mens hans Citroën-kollega Mikko Hirvonen tok andreplass. Mads Østberg og Jonas Andersson kjørte inn til 4. plass i sin Ford Fiesta WRC.