Thrilleravslutning på NM Rallycross

norgesmestere-2016Det ble en thriller når NM i rallycross skulle avgjøres på Momarken Travbane med Indre Østfold Motorsport som arrangør, og de fleste medaljer ble ikke fordelt før siste bil var over mål i A-finalene. Det måtte sågar finregnes og ses på tidligere resultater for å fordele medaljene i to av klassene.

vinner-klasse-1-momarkenI klassen for 1600 ccm biler ledet Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus før løpet, med Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport 6 poeng bak. Isaksætre knappet inn 4 av disse etter innledende omganger og dermed var det første mann i mål som ville vinne gullet. Og der ble det ingen tvil, Isaksætre ledet fra start til mål og Taraldsen ble nummer fem. Også om bronsen ble det spennende i denne klassen. Olav Bjelland lå på tredjeplass før siste runde, men han fikk to brutte omganger og dermed ble det Christoffer Lia (NMK Trøgstad) og Knut Øystein Haaland (NMK Larvik) som kjempet om denne. Lia ble nummer to i løpet og Haaland nummer 3De endte dermed opp på samme poengsum totalt og Lia gikk foran på flest antall andreplasser i sesongen.

klasse-2Klassen med 2000 ccm biler var det ikke så spennende om gullet. Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold Motorsport ledet med 12 poeng og selv om han bare ble nummer 6 i selve løpet sikret han seg gullet på hjemmebane. Det var Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad som var best etter innledende omganger i klassen og hadde beste startsport i A-finalen. A-finalen ble en hard kamp for flere, men Ståle Hagadokken (NMK Valdres) var suveren i tet og vant løpet foran sin bror Geir Hagadokken (NMK Gardermoen). Andresen endte på tredjeplass. I A-finalen kjørte også Daniel Holten fra NMK Vikedal og Ben-Philip Gundersen (KNA Solør Motorsport) og det ble disse to som gjorde opp om de to siste medaljene. Det ble sølv til Holten og bronse til Gundersen.

vinner-klasse-3-momarkenDet var enda mer spennende i klassen for biler inntil 2400 ccm hvor Tom Atle Sigridstad (NMK Rendalen) ledet med ett fattig poeng på Atle Aamodt (NMK Trøgstad) og Robin Slåttekjær (NMK Grenland). Og Slåttekjær hadde virkelg bestemt seg for at gullet skulle medbringes sørover etter løpet. 3 bestetider i innledende og ledelse fra start til mål i finalen gjorde at han ble norgemester. Aamodt kjørte inn til andre plass i løpet og Sigridstad til fjerde plass. Dermed endte de to på samme poengssum og Aamodt går da foran på bedre plasseringer gjennom sesongen.

klasse-4I den største klassen skilte det også 6 poeng på de tre beste. Hans-Jøran Østreng ledet komfortabelt etter de 3 første rundene av årets NM serie, men et vanskelig løp på Dokka gjorde at det ble stor spenning om alle tre medaljene etter fjerde NM runde. Østreng kjempet mot Henrik Paulsen (NAF Motorsport Gjøvik) og Jonas Dalseth Jakobsen (NMK Hålogaland) om medaljene, han ledet med ett poeng på Paulsen og 5 på Jakobsen. Og det var disse tre det skulle dreie seg om i løpet også. Etter innledende omganger hadde Paulsen passert Østreng i antall poeng spenningen var til å ta og føle på blant førerne. Herbjørn Haug vant B-finalen og fikk en pangstart i A-finalen og kjørte i mål som vinner av løpet. Bak ham fulgte Østreng og Jakobsen, med Paulsen på fjerdeplass. Dermed ble Østreng vinner av NM gullet med ett poeng foran Paulsen. Østreng som har flere andreplasser i NM tidligere kunne endelig ikle seg laurbærkrans og senere henge en gullmedalje rundt halsen.

vinner-rallycross-jr-momarkenRallycross Junior Cup ble også avsluttet på Momarken. Marius Bermingrud fra KNA Eiker var bortimot klar vinner før løpet og etter innledende omganger kunne han kjøre finalen med viten om at han allerede var vinner av cupen. Han vant også løpet. Steffen Hansen fra NMK Gardermoen ble nummer to i løpet og sikret seg dermed bronsemedalje i cupen bak Helene Hvaal fra NMK Larvik. Hvaal ble nummer seks i A-finalen. Tredjeplass i løpet vant Joakim Paulsen fra NMK Aremark.

Medaljer deles ut på NBFs premueudeling som arrangeres 3. desember på Gardermoen.

Bilder: Rune Johannesen og privat