Trøbbel for Andreas og Oliver

Andreas Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen ledet WRC2-klassen etter fredagens etapper i Rally Portugal, men måtte bryte med motortrøbbel.

På fredagens siste etappe kunne man høre at motoren i Mikkelsens Skoda ikke gikk som den skulle.
– Selv om jeg leder etter dag en må jeg gi meg fra Rally Portugal. Det er problemer med motoren som vi dessverre ikke kan reparere, skrev Mikkelsen på Instagram. Han hadde en ledelse på 40 sekunder da han brøt.

Også Oliver Solberg, som denne gangen kjørte i WRC2-klassen, fikk trøbbel. Men i motsetning til Mikkelsen kunne Oliver fullføre og kjøre søndagens avslutningsetapper for fullt. Han avsluttet med stil på den legendariske Fafe-etappen som ble kjørt som løpets siste og som power stage.

20-åringen hadde ingen grunn til å holde igjen på løpets siste fartsprøve.

Han smadret klassevinner Yohan Rossel med hele 15,6 sekunder på den

11,18 kilometer lange prøven.

– Fantastisk å avslutte rallyet med fartsprøveseier og en positiv opplevelse. Spesielt var det å vinne akkurat denne fartsprøven og bli en del av Fafe-historien, sa Oliver Solberg etter møtet med publikumshavet.

Hyundai-føreren vant to fartsprøver i Rally2-klassen. Han var sjanseløs sammenlagt ettersom en styrearm brakk og sørget for at Solberg måtte trekke seg fra annen halvdel av lørdagens kjøring.

– Hva som skjedde er jeg faktisk ikke helt sikker på. Jeg traff ingenting, men plutselig brakk styrearmen i forstillinga. Veiene i dette løpet var røffere enn noen hadde sett dem før. Vi jobbet hardt og fikset problemet etter første fartsprøve om ettermiddagen, men problemet kom tilbake på den neste, og vi ble tvunget til å stoppe.

 

Franske Yohan Rossel i Citroën C3 vant WRC2-klassen. Han tok dermed sin andre seier på rad ettersom han også vant Rally Kroatia. Han tok også over VM-ledelsen fra Andreas Mikkelsen. Rossel står nå med 61 poeng, mens Mikkelsen har 51. Både Rossel og Mikkelsen kjører neste VM-runde på Sardinia. WRC2-førerne plukker ut sju VM-runder som de kjører og de seks beste resultatene teller.