Trøbbel for Kenneth

K_Gulbrandsen_16_05
Den andre løpshelgen av ADAC Formel 4 serien ble kjørt på den tyske Sachsenring i helgen, og Kenneth Gulbrandsen sto ovenfor nye utfordringer i hans andre løp i formelbil og igjen på en ny bane.

Kenneth overrasket mange da han viste helt fra første trening at han var blant de raskeste. Det var en lovende start, men ikke alt gikk helt etter planen, og helgen ga nye erfaringer til både team og fører.

Teamsjef og DTM fører Timo Scheider oppsummerer helgen med å si at teamet burde valgt en bedre dekkstrategi for Kenneth i kvalifiseringen, hvor han lå an til en 5.plass i sin gruppe men mistet plasseringer da de øvrige teamene byttet til nye dekk og forbedret seg ytterligere. Til tross for dette kvalifiserte han seg direkte til de tre hovedløpene som nummer 21 totalt. I løpene ble det enda flere hendelser som rammet Kenneth, men oppsummert er det gledelig å se at Kenneth viser at han kan hevde seg blant de aller beste når alt fungerer.

Det første løpet startet med en krasj på første runde, hvor Kenneth måtte gjøre en unnamanøver etter å ha kjørt seg opp flere plasseringer i starten. Til tross for unnamanøveren, ble frontvingen på bilen skadet, og han måtte skifte til ny som resulterte i at han havnet en runde bak, og til slutt måtte bryte. I det andre løpet var Kenneth uheldig og måtte kjøre hele løpet med et ødelagt dekk høyre foran, som viste seg å være en produksjonsfeil. Likevel klarte han å kjempe seg til en 22.plass.

Med resultatlisten fra det første løpet som utgangspunkt for startposisjonen i det tredje og siste løpet, måtte Kenneth starte bakerst, fra 34. startposisjon. Her fikk han vist frem sine ferdigheter, og kjørte seg opp over ti plasseringer allerede på den første runden. Bilen fungerte som normalt igjen, og han kjørte seg opp hele 16 plasser, og endte til slutt på en 18.plass.

-Det var en god følelse å kjenne at vi har farten til å være helt der fremme når alt fungerer som det skal. Gjennom helgen har både teamet og jeg fått bekreftet at det er mulig å hevde oss. Vi gjorde en strategisk feil i kvalifiseringen som satte oss i en utsatt posisjon i det første løpet, hvor jeg måtte gjøre en unnamanøver og dessverre mistet frontvingen min. Videre var vi maks uheldig i det andre løpet med ødelagt dekk, men jeg er glad for at vi avsluttet med at alt fungerte igjen. Jeg fikk hvertfall god trening i å kjøre meg opp halve feltet! Forhåpentligvis slipper jeg å måtte starte bakerst igjen, smiler Gulbrandsen.

-Nå tar vi med oss all lærdom og erfaring fra denne helgen, og ser videre mot neste løp.

Neste løp i ADAC Formel 4 serien går på den tyske banen Eurospeedway Lausitzring 3.-5. juni, som arrangeres sammen med DTM, som forventes å trekke over 90 000 tilskuere.