Trøbbel for Østberg i starten

Rally Italia Sardegna er i gang og etter to etapper, som ble dramatiske, ligger Mads Østberg og Jonas Andersson på en imponerende femteplass.

For Østberg og Andersson kjempet helt i teten på den første etappen på 28 kilometer. Men få kilometer før mål traff Østberg en stein og snurret. I mål, 10 sekunder etter etappevinneren, fant man ut at styringen var slått i stykker. Men fordi det ikke var service mellom de to etappene, måtte duoen kjøre den siste etappen uten mye reparasjon.

– Vi fikk rettet på styringen, men det viste seg at det ikke var til så stor hjelp, for ganske tidlig i den neste etappen røk den tvert. Det er neste uforståelig hvordan dem klarte å komme seg igjennom, og kun tape 24 sekunder, sier Morten Østberg, teamsjef i Adapta World Rally Team.

Torsdag kveld jobber teknikerne på spreng for å ha bilen, en Ford Fiesta WRC, klar igjen til i morgen tidlig hvor det skal kjøres seks etapper. Mads Østberg har ambisjoner om å være helt i toppsjiktet i Italia.

– Målet vårt er å være med å kjempe helt i toppen fra første stund. Det er vi klare for i morgen igjen. Å kun ligge 33 sekunder etter teten etter den dagen vi har hatt i dag er veldig sterkt og Mads er klar for å gi alt fra start av i morgen, forsikrer teamsjefen.