Trøblete helg for Krognes i Tyskland

Chr_Krognes_14_april
Etter en god start på sesongen med to pallplasser på de innledende rundene, skulle det tredje løpet i det tyske langdistansemesterskapet i racing vise seg å bli en svært kort seanse for Christian Krognes (23). Hamar-gutten stilte som vanlig i klassen for to-liters turbomotorer i en Audi TT RS, men kom aldri til start etter en svært uheldig episode under kvalifiseringen.

Etter en vellykket test i forkant av løpet var Krognes positiv før lørdagens fire-timers løp, der han skulle dele bilen med teamkompisene Ulli Andree og Georg Niederberger.

-Vi har jobbet mye med det tekniske på bilen i år, og da spesielt med å finne et godt oppsett. Treningspasset fredag kveld ble brukt til å prøve mange ulike justeringer, og da vi var ferdige virket det som om vi hadde funne et oppsett som alle sjåførene var fornøyde med.

Dette ble også bekreftet da Niederberger kjørte ut på banen som førstemann under kvalifiseringen. Etter en halv runde på den 25 kilometer lange banen stoppet i midlertidig bilen med en elektronisk feil, og ble stående i nesten en time før feilen ble fikset. Det var i midlertidig nok tid igjen til å sette én runde for Krognes, men også denne planen gikk i vasken da Niederberger ble påkjørt av en Porsche på vei tilbake til pit-området. Skadene var så omfattende at teamet måtte bryte allerede før løpet hadde startet.

-Vi var selvfølgelig veldig fortvilet da det viste seg at det ikke var mulig å få bilen klar til løpet, men slik er det bare i blant. Vi har hatt mange, nesten sjokkerende gode sesonger så langt, men denne gangen var det vi som virkelig måtte bite i det sure eplet. Alt vi kan gjøre nå er å krumme ryggen og fortsette å jobbe hardt videre. Vi vet godt at vi er blant de aller raskeste når alt stemmer, så jeg er sikker på at vi kommer sterkt tilbake under neste løp om tre uker.

LMS Engineering’s søsterbil tok andreplassen etter en hard kamp med Møller Bil Motorsport, som til slutt tok seieren i klassen for to-liters turbomotorer.