Trøblete helg for Marius Aasen

M_Aasen_13_finnsk
Denne helgen stilte Marius Aasen og kartleser Marlene Engan til start i NM-runden på Kongsvinger, Rally Finnskog, med friskt mot. Dessverre ble ikke løpet helt slik de ønsket, men det holdt til en 1. plass i deres klasse.

Rally Finnskog, som var den andre NM-runden på snø var et løp Aasen ønsket å hevde seg høyt i, men allerede før start skulle det vise seg at problemene dukket opp da deres Ford Fiesta ST sto og gikk på tomgang.

 

– Det viste seg at det var dårlig kontakt til vifta, så den hadde sluttet å virket, og temperaturen på bilen viste 120 grader. Vi fikk til slutt vifta til å gå, men måtte bli dyttet i gang for å få start på bilen igjen, sier Marius Aasen fra NAF Motorsport Asker og Bærum.

 

– Jeg merket med en gang vi startet på ss1 at det var noe som ikke stemte. Jeg følte at bilen jobbet i mot meg og at effekten manglet. Før løpet slet vi lenge med å finne ut av en feil på bilen, og det er mulig den feilen har gjort så andre ting ikke er helt som det skal, forteller Aasen.

 

Til start i løpet var det over 100 biler som skulle gjennom fire etapper som ble kjørt to gang. Etter gjennomkjøringen de hadde dagen før rallyet, var Aasen litt skeptisk på om veiene skulle holde andre gangen gjennom, men han var positivt innstilt. Det skulle vise seg at det var veldig oppkjørte og grusete veier som skulle møte dem andre turen igjennom.

 

– Vi måtte bare gjøre det beste ut av det for å få med oss viktige NM-poeng. Igjen ser vi at dekkvalg og bil skal stemme perfekt om vi skal klare å kjempe om totalseieren i 2WD. Jeg kjører alt den bilen går, og jeg lærer hele tiden å pushe meg selv til det siste lille, avslutter Aasen.

Marius Aasen og Marlene Engan endte til slutt på en 1. plass i klassen og en 4. plass blant de tohjulsdrevene bilene.

 

Neste NM-runde for duoen blir Numedalsrally 2. Mars.